В Одесі відкрили пам`ятний знак і музей особистих речей відомого журналіста Бориса Дерев`янка

В Одесі відкрили пам`ятний знак і музей особистих речей відомого журналіста Бориса Дерев`янка

Мер Одеси взяв участь у відкритті пам'ятного знака і музею особистих речей відомого одеського публіциста, політика, заслуженого журналіста України Бориса Федоровича Дерев'янка

6 жовтня 2018 року з нагоди 80-річчя від дня народження відомого публіциста, політика, заслуженого журналіста України Бориса Дерев'янка на однойменній площі відбулося відкриття пам'ятного знака. 

У заході взяли участь журналісти різних видань, близькі і друзі Бориса Федоровича, а також ті, хто сьогодні продовжує справу і традиції, закладені засновником і головним редактором газети «Вечірня Одеса». 

Цьогоріч одеське видання відзначило своє 45-річчя, з них 21 рік газета виходить без свого ідейного натхненника - у 1997 році Борис Дерев'янко трагічно загинув від рук убивці. 

«Борис Дерев'янко відповідав за той матеріал, який виходив у його газеті. Чесність, об'єктивність, глибина і точність висвітлення подій, повага думок інших людей, допомога людям - ось ті принципи, яких дотримувався і вимагав від своїх підопічних Борис Федорович. Я радий, що сьогодні колектив редакції вшановує пам'ять першого редактора газети і не тільки продовжує його традиції, а й готовий ділитися ними зі своїми колегами з інших видань, студентами, з усіма людьми, які цінують свободу слова і дотримуються людських цінностей», - зазначив Геннадій Труханів. 


Міський голова підкреслив, що відкриття пам'ятного знака - початок благоустрою площі Дерев'янка. У взаємодії з колективом редакції та читачами газети буде розроблено концепцію оновлення площі. 

Також цього дня в редакції газети «Вечірня Одеса» відбулося відкриття музею особистих речей Бориса Дерев'янка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: