В Одесі відкрилися всі ринки (фото)

В Одесі відкрилися всі ринки (фото)

Місцева влада ще не зняла заборону

Ринки Одеси та Чорноморська поступово оселяються, не дивлячись на те, що міські комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій так і не відмінили свої рішеннями про їх закриття, повідомляє «Думская».

Підприємці розсудили, що достатньо рішень Кабміну, який, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, «підтримав критерії МОЗ та Мінекономіки, що дозволяють ринкам відновити свою діяльність».

Зокрема, вже 1 травня відкрився «Привоз», а вчора і позавчора відновили торгівлю в звичайному режимі Новий, Київський, Південний і Північний ринки (причому подекуди працюють навіть лавки з непродовольчими товарами), «Книжка» і міський базар Чорноморська.

Продавці відгородилися від покупців імпровізованими екранами з харчової плівки, у всіх є засоби індивідуального захисту і дезінфектори. При вході на територію людям вимірюють температуру. Без масок не пускають.

В області більшість ринків як і раніше закрито. Сьогодні повинні пройти засідання місцевих комісій з ТЕБ і НС, на яких будуть прийматися рішення про відновлення їх роботи.

Нагадаємо, 27 квітня мери деяких міст звернулися до уряду з проханням дозволити роботу ринків. З аналогічною пропозицією виступив і президент Володимир Зеленський.

Після цього Міністерство охорони здоров'я та Мінекономіки заявили, що ринкам дозволять працювати за умови дотримання таких вимог:

  • допуск працівників, продавців і відвідувачів виключно в медичних масках або респіраторах, і обов'язковий безконтактний температурний скринінг;
  • наявність на кожному вході (в'їзді) на ринки антисептиків;
  • не більше одного покупця на 10 квадратних метрів;
  • дезінфекція контактних поверхонь кожні три години;
  • прибирання та дезінфекція всіх приміщень в кінці кожного робочого дня;
  • відсутність стихійної торгівлі на прилеглій до ринку території;
  • відстань між робочими місцями продавців - не менше трьох метрів;
  • захисні екрани між продавцями і покупцями.

У МОЗ зазначили, що контролювати виконання цих вимог будуть інспектори Держспоживслужби. Вони ж будуть видавати щоденні дозволи на роботу ринків і закривати на сім днів базари, які порушать правила карантину.

Як вже відомо, станом на 9:00 4 травня в Україні 12 331 лабораторно підтверджений випадок Covid-19, з них 303 летальні, 1619 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 418 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: