В Одесі знижується захворюваність на ГРВІ та грип

В Одесі знижується захворюваність на ГРВІ та грип

Одеські медики інформують про санепідситуації і захворюваності на інфекційні хвороби: кір, ГРВІ, грип, кишкові інфекції

За інформацією ГУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України», за останній тиждень захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип в Одесі знизилася на 19,6% порівняно з попереднім тижнем. Показник захворюваності серед дітей до 17 років знизився на 20,4%. 

Про це інформує прес-служба міськради Одеси, повідомляє «Главком».

«За минулий тиждень на ГРВІ та грип захворів 4761 одесит, з них 72,3% склали діти у віці до 17 років. Захворюваність на грип та ГРВІ знаходиться значно нижче за епідемічний поріг і відповідає сезонному рівню для цієї пори року», - йдеться у повідомленні. 

Також зазначається, що за даними моніторингу вірусологічних досліджень, протягом поточного епідсезону виділені 63 зразка вірусу грипу, з них: типу В - 59, типу А / H1N1 - 2, типу А / H3N2 - 2. 

Минулого тиждня в Одесі зареєстровано 32 випадки кору, що практично відповідає рівню попереднього тижня. Всього з початку поточного року на кір захворіли 475 одеситів, з них 51,4% - діти. 

Переважна більшість хворих на кір - 96% - жодного разу не були щеплені від кору. Одну дозу вакцини отримали близько 3% пацієнтів, і лише 1% хворих на кір був щеплений дворазово. 

Вакцинація є ефективним засобом профілактики кору. У всіх дитячих поліклініках Одеси є вакцина від кору, паротиту та краснухи «Пріорікс» бельгійського виробництва. Вакцинація від кору в Україні проводиться у 12 місяців і в 6 років. Якщо дитина не отримала щеплення відповідно до графіка, необхідно звернутися до дільничного педіатра для проходження вакцинації. 

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі минулого тижня склала 174 випадки, що відповідає рівню попереднього тижня. Із захворілих 71,8% становлять діти, більшість - у віці 1-4-х років. Більшість випадків захворювань пов'язані з вживанням готових домашніх страв з порушенням технології приготування і зберігання. 

З метою проведення моніторингу питної води в Одесі відібрано 22 проби на санітарно-мікробіологічні показники і 15 проб на санітарно-хімічні показники. Всі проби відповідають нормам. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: