В Одесі знизилася захворюваність на кір, ГРВІ та грип

В Одесі знизилася захворюваність на кір, ГРВІ та грип

Медики інформують про захворюваність на інфекційні хвороби в місті

За інформацією ГУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України», за останній тиждень рівень захворюваності на ГРВІ та грип в Одесі знизився на 11%, порівняно з попереднім тижнем. 

Всього на ГРВІ та грип захворіли 3176 одеситів, з яких 72,6% склали діти до 17-ти років. Захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей знизилася на 20%. 

Рівень захворюваності на ГРВІ та грип відповідає сезонному рівню і знаходиться значно нижче за епідемічний поріг. 
Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі практично відповідає рівню попереднього тижня. Всього за тиждень діагностовано 157 випадків гострих кишкових інфекцій, з яких 64,3% склали діти, більшість - у віці 1-4-х років. 

Захворюваність на кір в Одесі минулого тижня знизилася на 33,3%, порівняно з попереднім тижнем. Всього за тиждень на кір захворіли 8 одеситів - 4 дитини і 4 дорослих. 

Протягом 2018 року діагноз «кір» підтверджено у 1079 одеситів, з яких 46,3% склали діти до 17-ти років. З усіх хворих на кір жодного разу не були щеплені переважна більшість - 86,5%. 

У всіх дитячих міських поліклініках Одеси є вакцина КПК «Пріорікс» бельгійського виробництва, що забезпечує ефективний захист від кору, паротиту та краснухи. Вакцинація від кору в Україні проводиться у 12 місяців і 6 років. Якщо дитина не щеплена відповідно до віку, слід звернутися до дільничного педіатра для вакцинації. 

Також у дитячих поліклініках і Центрах первинної медико-санітарної допомоги Одеси є вакцини від усіх захворювань, профілактика яких передбачена Національним календарем щеплень. 

Для проведення моніторингу питної води в Одесі відібрано 20 проб на санітарно-мікробіологічні показники і 17 проб на санітарно-хімічні показники. Всі проби відповідають нормам. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: