В Одеській області розпочалися заходи до Дня Соборності

В Одеській області розпочалися заходи до Дня Соборності

День Соборності України є надзвичайно важливою сторінкою історії нашої держави

До Дня Соборності України в районах Одеської області вже проходять виставки, концерти, тематичні лекції та перегляди фільмів. Про це повідомила начальник управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації Олена Олійник.

«День Соборності України є надзвичайно важливою сторінкою історії нашої держави. Цьогоріч виповнюється 100 років з проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. З нагоди свята у районах вже розпочалися тематичні заходи, завдяки яким можна поринути в історію цієї важливої події», — підкреслила Олена Олійник.

Відтак, у Болградському районі проходить книжкова виставка «День Соборності України: історія від початку до сьогодні». А в Ананьївському районі відбудеться лекція-бесіда для учнів шкіл «Акт злуки та суспільно-політична ситуація на Ананьївщині в ті часи» та екскурсія до меморіалу воїнів Армії УНР. З детальним переліком заходів до Дня Соборності можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, раніше Одеська область прийняла «Естафету єднання», яку присвячено сторіччю Соборності України. Вона розпочалася 1 грудня у місті Фастів та завершиться 22 січня у Києві. У межах акції студенти Одеського художнього училища імені М. Б. Грекова заповнили один з аркушів книги «Соборна Україна очима дітей», яка побуває у кожному регіоні. 
День Соборності відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: