В Одеському палаці спорту відкрито спеціалізований центр підготовки

В Одеському палаці спорту відкрито спеціалізований центр підготовки

Спеціалізований спортивного центру індивідуальної підготовки фігуристів і хокеїстів складається з трьох спортивних зон і двох спеціалізованих зон

В Одеському палаці спорту відбулося відкриття першого спеціалізованого спортивного центру індивідуальної підготовки фігуристів і хокеїстів. В урочистому заході взяли участь представники влади та Федерації хокею України, керівництво Палацу спорту та СДЮШОР «Крижинка», меценати, спортсмени-вихованці СДЮШОР «Крижинка» та хокейних клубів «Одеса» та «Морські вовки».

Спеціалізований спортивного центру індивідуальної підготовки фігуристів і хокеїстів складається з трьох спортивних зон і двох спеціалізованих зон для відпрацювання стрибків, обертань і вестибулярного апарату. А також, приміщенням для професійної, високоточного заточування ковзанів на верстаті PROSHARP AS 2001.

Зона функціональної підготовки оснащена спеціалізованим покриттям, що запобігає травматизм, біговою доріжкою, велотренажерами, медболами, гирями, гантелями, штангою, турнікетами, брусами, тренажерами для пресу, шведськими стінками, бар’єрами для бігу та стрибків, координаційної сходами, матами, акробатичними скакалками , гумовим амортизатором на поясі для розвитку прискорення, гумовими петлями різного опору, стрибкової тумбою.

Зона хореографії і РФП (самоконтролю рівня фізичної підготовленості) складається з великого і малого залів, оснащена спеціальним покриттям, дзеркалами, балетним дворядним верстатом (18м), фітболами, степлатформами, балансувальними оригінальними платформами «Босу», стаціонарною лонжою, музичним центром.

Зона для кидків і удосконалення дриблінгу оснащена покриттям із синтетичного льоду, призначеного для відпрацювання обертань на спиннерах у фігуристів та для відпрацювання кидкової техніки і дриблінгу у хокеїстів, зоною тренування воротарів, двостороннім пасером, 4 доріжками для кидкових тренувань, 4 хокейними воротами з імітаторами воротарів, змійками різної форми, імітатором захисника з ключкою, маленькими воротами для точності кидків, немаркими шайбами, шайбами Green Biscuit, тренажером ковзанярська доріжка для відпрацювання дриблінгу та кидків під час руху.

Тренажери «Ротатор 1» і «Ротатор 2» розміщені у окремих приміщеннях. Вони оснащені спеціальними тренажерами для відпрацювання стрибків, обертань і вестибулярного апарату у фігуристів, стаціонарної лонжі для стрибків, балетним станком.

За словами директора СДЮСШОР «Крижинка» з фігурного катання Наталії Тютюнник – відкриття центру індивідуальної підготовки фігуристів і хокеїстів для Одеси дуже важливе – він допоможе вивести наших спортсменів на новий рівень підготовки. Та зазначила, що в Україні подібних центрів майже немає.

Про це інформує прес-служба Одеської облради, повідомляє «Главком».

Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін був приємно вражений побаченим у Одеському палаці спорту та висловив глибоку вдячність керівництву спортивного комплексу, обласній раді та меценатам, які розуміють, що допомагати розвиватись спорту – значить працювати на майбутнє нашої держави.

«Перш ніж вийти на великий лід спортсмени мають навчитись безпечно та без страху падати. Зробити це під час тренувань у новому Центрі простіше – майбутні фігуристи можуть відпрацьовувати не тільки падіння, але й численні технічні елементи», – повідомив меценат Герман Коган.

«Сьогодні Палац спорту відповідає своєму статусу – тут тренуються спортсмени, які прагнуть стати чемпіонами. Приємно, що завдяки активним громадянам нашого міста, спільним зусиллям влади та бізнесу ми поступово отримуємо конкретні результати. Саме так можливо вивести спорт на новий рівень», – висловився голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: