Випускникам Одещини запропонували скласти пробне ЗНО

Випускникам Одещини запропонували скласти пробне ЗНО
Пробне ЗНО-2019 з української мови і літератури відбудеться 16 березня, а 23 березня – з одного з предметів за вибором

Пробне тестування відбудеться у березні 2019 року

Учні Одеської області за бажанням мають змогу пройти пробне зовнішнє незалежне оцінювання. Реєстрація учасників триватиме з 8 до 31 січня на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти. Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак.

«Кожен учасник матиме змогу ознайомитися з процедурою проходження ЗНО, структурою та змістом тестового зошита. Процедуру максимально наближено до проведення основного іспиту та відповідає усім вимогам програм ЗНО-2019. Це чудова можливість для майбутніх абітурієнтів оцінити свій рівень знань за предметами та краще підготуватися до тестування», — підкреслив Олександр Лончак.

Зазначимо, кожен зареєстрований учень зможе пройти пробне ЗНО з української мови і літератури 16 березня, а 23 березня – з одного з предметів за вибором (математика, біологія, історія України, географія, хімія, англійська, іспанська, німецька чи французька мови).

Участь у пробному ЗНО не є обов’язковою, кожен випускник може пройти тестування за власним бажанням. Його результати не зараховуються як оцінки за державну підсумкову атестацію та не впливають на конкурсний бал під час вступу. Участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні є платною послугою. Вартість тестування визначає регіональний центр оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, у підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання учні мають можливість скористатися також безкоштовною онлайн-платформою BeSmart. У ній розміщені 2 000 уроків і 20 000 тестів від провідних освітян. Щоденно та за індивідуальним графіком їх можуть використовувати в різних регіонах України. Ініціатором проекту є голова Одеської ОДА Максим Степанов. Платформою BeSmart уже скористалися 65 тисяч дітей, у тому числі з тимчасово окупованих територій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: