Володарем Гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю став фільм «Кришталь»

Володарем Гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю став фільм «Кришталь»

Показом французької стрічки «Звільнені!» завершився один з найбільших глядацьких кінофестивалів Східної Європи — Одеський міжнародний кінофестиваль

Закриття ОМКФ-2018 традиційно відбулося в Одеському національному театрі опери та балету. За результатами глядацького голосування, володарем Премії Гран-прі — Золотий Дюк став фільм «Кришталь» білоруської режисерки Дар'ї Жук. А у номінації ОМКФ Найкращий повнометражний фільм Національної конкурсної програми виграла стрічка «Дельта» Олександра Течинського.

«Про фільми, що проходять крізь мозок та влучають у саме серце. Для мене таких у світовому кінематографі існує не більше 20 стрічок. На цьогорічному ОМКФ додалося ще три. Зокрема, «Донбас» Сергія Лозниці зворушив та вразив найбільше. Знайдіть час та подивіться обов‘язково. Вдячний організаторам фестивалю за те, що дали можливість пережити такі різні та сильні емоції. Із натхненням чекатиму наступний, ювілейний кінофест!», — зазначив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Переможницею у номінації за найкращу акторську роботу у Національному конкурсі стала Анастасія Пустовіт, героїня стрічки «Коли падають дерева». У категорії «Найкраща режисерська робота» перемогла Тоня Ноябрьова, режисерка кінострічки «Герой мого часу».

Нагадаємо, 9-ий Одеський міжнародний кінофестиваль тривав з 13 по 21 липня. Для участі у Міжнародному конкурсі ОМКФ було відібрано 12 повнометражних фільмів з 19 країн світу. У Національній програмі було заявлено 5 повнометражних та 13 короткометражних фільмів. Глядачам продемонстрували, зокрема, кіно з Польщі, Бельгії, Норвегії, Іспанії та Великобританії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: