Звільнений з іранської в'язниці одеський моряк планує знову повернутися до своєї роботи

Звільнений з іранської в'язниці одеський моряк планує знову повернутися до своєї роботи
Андрій Новічков

В Одеській облраді було проведено прес-конференцію за участю українського моряка Андрія Новічкова

Звільнений з в'язниці в Ірані моряк торгового флоту, старший помічник капітана, одесит Андрій Новічков повернувся в рідне місто і взяв участь в прес-конференції. Про це повідомила прес-служба Одеської обласної ради.

Крім нього, з журналістами спілкувалися голова облради Анатолій Урбанський, керівник Профспілки працівників морського транспорту України Михайло Кірєєв, голова правління Фонду допомоги морякам «Ассоль» Ганна Муругова і член наглядової ради фонду Світлана Фабрикант.

На самому початку Андрій Новічков подякував усім, хто був причетний до його звільнення, в тому числі президенту України Петру Порошенку і міністерству закордонних справ.

Моряк-старпом довгий час був невільником в іранській в'язниці за звинуваченням у вбивстві, якого він не скоював. Якби суд шаріату визнав його винним, одеситу загрожувала б страта. До акції по його порятунку приєдналися тисячі небайдужих громадян України, члени і керівники морських профспілок, організацій та благодійних фондів.

Крім того, під час 18-ї сесії Одеської облради було прийнято рішення звернутися до президента, парламенту і Кабміну з приводу прийняття невідкладних заходів щодо захисту громадянина України. Глава держави підтримав дане рішення.

Анатолій Урбанскій зазначив, що одесити були солідарні боротьбі за порятунок земляка, при цьому справжнім «драйвером» в цьому питанні була його бабуся Олена Вірановська.

Спілкуючись з журналістами, Новічков заявив, що після того, як з нього були зняті всі звинувачення іранської сторони і справа була закрита, він вирішив повернутися до своєї основної роботи - мореплавання.

У свою чергу, глава профспілки Кіреев взяв на себе зобов'язання допомогти морякам з відновленням пакету документів для подальшого працевлаштування.

Нагадаємо, раніше «Главком» повідомляв, що одеський моряк Андрій Новачків звільнений з іранського полону, з нього зняті всі звинувачення. Після звільнення він був переміщений на територію посольства України в Ірані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: