Узвар, смачна нерухомість і джазові імпровізації: в Одесі провели фестиваль куті (фото)

Узвар, смачна нерухомість і джазові імпровізації: в Одесі провели фестиваль куті (фото)

Гостей свята здивували пряникові будиночки, які тут же прозвали солодкої нерухомістю

Різдвяний фестиваль провели сьогодні в парку Шевченка. Біля естради «Ракушка» студенти Одеського вищого профучилища морського туристичного сервісу роздавали городянам солодкі подарунки.

Дівчата жваво і з жартами розливали в стаканчики традиційний для Святвечора гарячий узвар і кутю, приготовану своїми руками. Викладачі розповіли, що спеціально для фестивалю було зварено більше двох з половиною тисяч порцій цих різдвяних страв. А ще гостей здивували пряникові будиночки, які тут же прозвали солодкої нерухомістю.

Якщо узвар і кутю роздавали безкоштовно, то за «нерухомість» довелося платити. Проте, в перші ж хвилини свята майже всі будиночки були розпродані. Одна з покупців погодилася віддати за будиночок 250 гривень.

«Я купила подарунок дітям під Різдво. Вважаю, що це недорого - ми ж купуємо хвойних красунь по 200-400 гривень, а тут кулінари довго працювали над цим витвором, спасибі їм за смачну роботу», - зазначила покупець Ольга.

Трохи пізніше молоді господині представили ще одну свою роботу - традиційні 12 страв. Тут був оселедець, вінегрет, смажена рибка, відварна квасоля з цибулькою і, звичайно, українські вареники. Завершився фестиваль музичним привітанням. Виконавиці співали голосом Софії Ротару, а одна зі співачок підірвала натовп джазовою імпровізацією.

Співорганізатор фестивалю Тетяна Мальчикова поділилася планами майбутніх свят: «Є ідея весело і смачно провести Масляну. Нещодавно на фестивалі у Вилковому ми зварили рекордну кількість юшки, близько 4 тонн. Хочемо на Масляну в тій же посуді приготувати 5 тонн глінтвейну і випекти рекордну кількість млинців ».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: