Нардепи закликали Зеленського забезпечити у грудні подання заявки на ПДЧ в НАТО

Нардепи закликали Зеленського забезпечити у грудні подання заявки на ПДЧ в НАТО
Володимир Зеленський має забезпечити подання у грудні до Північноатлантичної ради НАТО та генсека звернення про підтвердження наміру України отримати План дій щодо членства в альянсі

Рада також просить парламенти країн-членів альянсу сприяти отриманню Україною ПДЧ у НАТО

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому проект постанови №2327 «Про заяву Верховної ради України «Щодо першочергових кроків забезпечення євроатлантичної інтеграції України - набуття повноправного членства України в Організації Північноатлантичного договору», передає РБК-Україна.

За постанову проголосували 284 нардепа.

Таким чином парламент закликає президента України Володимира Зеленського забезпечити підготовку та подання у грудні 2019 року до Північноатлантичної ради НАТО та генерального секретаря НАТО звернення про підтвердження наміру України отримати План дій щодо членства в альянсі.

«Уповноважити голову Верховної Ради України на підписання документів, спільно із президентом прем’єр-міністром України, необхідних для підтвердження наміру України отримати План дій щодо членства в НАТО; звернутися до парламентів країн-членів НАТО із закликом сприяти отриманню Україною Плану дій щодо членства у НАТО», - вказано у тексті постанови.

Нагадаємо, на початку листопада генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг не бачить необхідності в подачі нової заявки України на отримання Плану дій щодо членства (ПДЧ) в Альянсі. Він підкреслив, що на сьогодні Україна повинна сконцентруватися на реформах і модернізувати сектор оборони, посилити боротьбу з корупцією і поліпшити систему правосуддя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: