Побиття затриманих в Одеському СІЗО: з'явилися записи з камер відеоспостереження

Побиття затриманих в Одеському СІЗО: з'явилися записи з камер відеоспостереження

Увага! Відео містить сцени насильства!

Отримані записи з камер відеоспостереження, які перебувають на території Одеського СІЗО, підтвердили факти побиття затриманих. Про це розповів прокурор Одеської області Олег Жученко.

«З моменту реєстрації провадження щодо побиття в СІЗО ми вже маємо певні результати. Нагадаю, що до реєстру внесені дані як за фактом вбивства, так і фактом службової недбалості. Після появи інформації про побиття також внесені дані і про перевищення службових повноважень із застосуванням сили. Справа була перекваліфікована на ч. 2 ст. 127 ККУ (катування)», - розповів Жученко.

Журналістам також показали фрагменти записів, отриманих з камер відеоспостереження. На відео видно, як натовп міцних чоловіків в камуфляжному одязі і б'ють затриманих. Олег Жученко також розповів, що для побиття залучалися співробітники пенітенціарних служби з інших областей. На відео все вони в балаклавах і без розпізнавальних шевронів, про підозру поки нікому не повідомили.

Жученко зазначив, що під час побиття застосовувалися спецзасоби, застосування яких має фіксуватися в спеціальних журналах, проте там ніяких записів немає. До того ж, згідно з журналам проведення обшуків, їх проводили на всій території СІЗО, однак правоохоронці з'ясували, що працівники пенітенціарної служби в деякі корпуси навіть не заходили.

«Ми бачимо, що до сих пір є ті, хто вважається недоторканними, люди користуються преференціями. Хто ці люди і чому так сталося ми зараз з'ясовуємо », - повідомив прокурор області.

За його словами, зараз відкрито нове провадження по ст. 366 (службове підроблення). Крім того, на стіні в одному з приміщень СІЗО правоохоронці знайшли портрет російського революціонера Фелікса Дзержинського і відкрили ще одне провадження - за ст. 436-1 (пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Прокурор також прокоментував вбивство співробітниці СІЗО Олени Порошенко - за його словами, факт згвалтування не підтвердився.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: