Давнє озеро та «земна пустеля»: Perseverance передав на нові фото з Марсу

Давнє озеро та «земна пустеля»: Perseverance передав на нові фото з Марсу
Марсіанський ґрунт на вигляд схожий на земну пустелю
Фото: NASA

Окрім селфі, марсохід Perseverance надіслав на Землю фотографії гірських порід та марсіанського ґрунту

Марсохід Perseverance американського космічного агентства NASA надіслав нові зображення з Марсу. Марсохід продовжує свою місію на Червоній планеті після посадки в середині лютого.

Нові фотографії з Марсу публікуються на сайті NASA.

На одному зі знімків зафіксовано вид на марсохід. На фото можна побачити спектрометр PIXL, який марсохід буде використовувати для визначення хімічних елементів на планеті.

92_10

Окрім селфі, марсохід Perseverance надіслав на Землю фотографії гірських порід та марсіанського ґрунту. Цей знімок було зроблено за допомогою камери у спектрометрі PIXL.

NASA також отримало від марсоходу першу 360-градусну панораму Червоної планети, яка була зроблена за допомогою двох камер Mastcam-Z. Однак суцільну картинку вже зробили на Землі, склавши 142 окремих зображення.

94_04

Марсохід також сфотографував край кратера Єзеро. Вчені вважають, що колись цей кратер був заповнений водою, оскільки має лійкоподібну дельту з відкладами, багатими на глину.

95_02

Також NASA опублікувало ще декілька фотографій з Марсу, які були зроблені «лівим» та «правим» оком Mastcam-Z. Це камери, які розташовані поруч одна з одною і спрямовані в одному напрямку.

І на завершення, зображення, яке назвали «Фотографією тижня» під час другого тижня місії марсохода Perseverance. На знімку можна побачити марсіанський ґрунт, який на вигляд схожий на земну пустелю.

93_05

Раніше Perseverance надіслав на Землю перше відео та аудіо з Марсу.

Як відомо, Perseverance обладнаний камерами і мікрофонами з можливістю безперервного запису. Всього у марсохода 23 камери, які підтримують масштабування і реалістичну передачу кольору і два мікрофони.

Зазначимо, що ключовою метою місії Perseverance на Марсі є астробіологія, включаючи пошук ознак стародавньої мікробного життя.

Марсохід буде характеризувати геологію планети й клімат на планеті. Це має прокласти шлях для дослідження Червоної планети людьми і стане першою місією по збору і зберіганню марсіанських каменів і реголіту (битих порід і пилу).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: