Гуманітарна катастрофа та гіперінфляція. Чому венесуельці виходять на акції протесту

Гуманітарна катастрофа та гіперінфляція. Чому венесуельці виходять на акції протесту
Протести у Венесуелі

Венесуела сьогодні переживає глибоку економічну, соціальну та політичну кризу

В країні не вистачає продуктів і медикаментів, у людей немає роботи. Щоб купити щось їстівне в магазині венесуельцям доводиться стояти у довжелезних чергах. Деяким людям не залишається нічого іншого, як шукати їжу в сміттєвих контейнерах. 

Народ незадоволений владою, по всій країні проходять акції протестів.

Нагадаємо, Європейський союз закликає якомога швидше провести дострокові вибори у Венесуелі, в іншому випадку має намір визнати лідера опозиції в якості керівника країни.

Держсекретар США Майк Помпео під час засідання Ради безпеки ООН 26 січня закликав світову спільноту підтримати опозицію Венесуели та визнати Хуана Гуайдо президентом країни.

Натомість уряд Венесуели відкинув вимоги ЄС про нові вибори президента.

Також міжнародний ультиматум про перевибори відхилив Ніколас Мадуро.

Нагадаємо, 23 січня в Каракасі пройшов багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання Мадуро на пост глави держави неконституційним.

США, Британія та понад десяток інших країн Заходу заявили, що не визнають Мадуро президентом і підтримують Хуана Гуайдо як тимчасового главу держави до повторних виборів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: