У Киргизії в музеї запустили україномовний аудіогід

У Киргизії в музеї запустили україномовний аудіогід
Музей у Киргизії став україномовним

Це вже 24-й аудіогід у межах проєкту культурної дипломатії

Українська мова зазвучала в Киргизькому національному музеї образотворчих мистецтв імені Гапара Айтієва. Про це повідомила дружина президента України Володимира Зеленського Олена Зеленська на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Це знаковий музей для Киргизії: він з’явився у 1930-х роках як перша картинна галерея в Бішкеку. Нині тут майже 18 тисяч творів мистецтва: від живопису до скульптур. Особливо приємно, що крім золотого фонду киргизських майстрів тут є твори художників з українським корінням: Івана Айвазовського, Олександра Осмьоркіна, Петра Кончаловського», – повідомила Зеленська.

Минулого тижня у цьому музеї запустили україномовний аудіогід. Це вже 24-й аудіогід у межах проєкту культурної дипломатії.

«Озвучив аудіогід Володимир Нарозя – голова Українського товариства Киргизької Республіки «Берегиня». Також я рада бачити на фото представників української діаспори в Киргизстані. Ми продовжуємо працювати над проєктом культурної дипломатії, щоб українську мову чули у всіх куточках планети», – прокоментувала ерша леді.

Нагадаємо, в Україні видадуть довідник про толерантне спілкування та термінологію, пов'язану з темою безбар'єрності. Про це розповіла дружина Президента Олена Зеленська під час засідання Ради з безбар'єрності.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: