300 молодих українців здійснюють дослідницьку експедицію до Ізраїлю

300 молодих українців здійснюють дослідницьку експедицію до Ізраїлю

23 грудня розпочалась дослідницька експедиція до Ізраїлю студентів Української академії лідерства.

Протягом тижня молоді люди з усіх регіонів України дізнаються більше про успіхи цієї країни у різних сферах та розкажуть ізраїльтянам про Україну. Це вже четверта така експедиція Академії та найбільша адвокаційна кампанія України на Близькому Сході.

Частина дослідницької експедиції складається із зустрічей із ізраїльськими громадськими діячами, політиками, військовими та різноманітного волонтерства. Зокрема, студенти досліджуватимуть сфери політики, 
національної безпеки, підприємництва, інновацій, неформальної освіти. Наприклад, цікавим є розвиток інновацій в аграрній сфері — попри особливості місцевого клімату, Ізраїль, використовуючи інновації, здатен забезпечити понад 80% внутрішньої потреби в продовольстві.

В ході експедиції студенти Української академії лідерства роз’їдуться у 40 міст та містечок по всій країні, де відбудуться презентації академії та неформальні розповіді та рефлексії про Україну. У нашій комунікації ми активно використовуємо та поширюємо нову айдентику Україну з урядової кампанії UkraineNOW в рамках співпраці академії з Урядом України.

«Ізраїль — це країна, яка наразі перебуває у стані війни, тим не менш, вона вважається однією з найрозвинутіших у світі. На 70% Ізраїль складається з пустелі, проте держава не тільки забезпечує своє населення сільськогосподарською продукцією, але й експортує до країн ЄС та США, — розповідає керівник Української академії лідерства Роман Тичківський.— Україна зараз перебуває у пошуках себе в умовах зовнішньої загрози. Ми прагнемо, щоб активні підлітки з усієї України під час цієї освітньої експедиції отримали нові знання, відкрили для себе можливості розвитку, і, повернувшись додому, ставали змінотворцями у себе в регіонах».

Така освітня експедиція до Ізраїлю проводиться вже вчетверте. Зокрема, минулого року, українські студенти відкрили ресторан вуличної їжі UСOUNTED Since 1932 щоб розповісти у Тель-Авіві про мільйони українців, які загинули під час Голодомору.

У цьому «вуличному ресторані» пропонували лише одну страву – суп з кори та листя, адже це єдине, що могли собі дозволити українці у 1932-1933 роках. Про ресторан вийшло понад 200 публікацій в українських та міжнародних ЗМІ, а загальне охоплення акції сягнуло цифри 100 мільйонів. Цього разу таку акцію студенти академії проведуть у 40 містах по всьому Ізраїлю, щоб навіть у маленьких містечках привернути увагу до геноциду українського народу.

«Питайте в себе, що ви можете дати спільноті, а не що вона мала б дати вам. Зрештою, ви тут для того, щоб шукати партнерів для себе та України. Знайдіть собі тут принаймні двох друзів — потім вони відбудуться, як успішні люди і ви разом формуватимете спільне майбутнє», — привітав експедицію екс-віце-міністр освіти Ізраїлю Ерез Ешель.

Експедиція здійснюється за підтримки Кабінету Міністрів України, Western NIS Enterprise Fund та Dragon Capital. 

Додатково:

Українська академія лідерства – це 10-місячна неформальна освітня програма розвитку для випускників шкіл віком від 16 до 18 років. Академія допомагає молоді зрозуміти своє призначення, пізнати країну та світ, усвідомлено обрати майбутню професію та розкрити лідерські якості.

Більше про експедицію можна читати у Фейсбуці та Телеграмі від безпосередніх учасників під хештеґом #ULAexplore

Контакт: [email protected], +380 67 67 66 972 (Ярема Дух)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: