90% учителів вважають, що дати учням знання предмету – не головне

90% учителів вважають, що дати учням знання предмету – не головне
Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич

Понад три сотні освітян з усієї країни на форумі Української академії лідерства «Liberal arts: Лідерство в освіті» обговорили, що є головним для сучасного вчителя.

Учасники форуму взяли участь у всеукраїнському опитуванні «Яким має бути сучасний вчитель?». За його результатами, 92% вчителів впевнені, що вчитель має бути лідером-рольовою моделлю для учнів. 

До обговорення долучилась міністр освіти та науки України Лілія Гриневич. «Лідерство може бути на різних рівнях. Людина має бути лідером свого життя. Вона може бути лідером у своїй професії. А дехто покликаний бути лідером колективу, який робить реформу, і бути відданим цінностям цієї реформи», – зауважила вона.

Більшість учасників зійшлися на тому, що головне для сучасного вчителя - допомогти учню знайти своє призначення, усвідомлено обрати майбутню професію та розкрити лідерські якості.

«Учителі є агентами змін №1, адже своєю працею вони щодня плекають нові покоління і визначають, яким буде наше завтра. Ми заохочуємо учасників форуму до діалогу — з собою, одне з одним, з учнями! Наша спільна ціль — створити спільноту освітян, надати їм інструменти для виховання молоді, яка в результаті свідомо заявить: «Я планую своє майбутнє не лише з точки зору мого особистого успіху, а й з точки зору успіху мого суспільства», – прокоментував Роман Тичківський, керівник Української Академії Лідерства.

Учасники «Liberal arts: Лідерство в освіті» склали портрет сучасного вчителя, дізнались як розвивати цілісну особистість, комунікувати з підлітками, будувати особистий бренд в соціальних мережах. А також вивчили руханку від шоумена Олександра Педана, яка допоможе прищепити учням любов до спорту.

Однією з активностей форуму стало »ЗНО для вчителів» на знання підлітків, яке підготувала і провела 14-річна Яруся Федорів. Хто така Billie Eilish, що таке Yeezy та чому не варто багато флексити – наймолодший спікер події впевнена, що вчителям та учням потрібно разом дізнаватися про все нове.

«Liberal arts: Лідерство в освіті» — інтелектуальна платформа для зустрічі, діалогу й співпраці вчителів майбутнього, які приймають виклики сучасності та підтримують модель «навчання впродовж життя». З 2017 року в Україні серію відкритих форумів для вчителів про лідерство в освіті та розвиток цілісної особистості ініціювала та щорічно проводить Українська академія лідерства. Цьогорічний форум пройшов за підтримки Кабінету Міністрів України.

Українська Академія Лідерства – це 10-місячна освітня програма розвитку для випускників шкіл віком від 16 до 18 років. Програма допомагає молоді знайти своє призначення, пізнати країну та світ, усвідомлено обрати майбутню професію та розкрити лідерські якості. Подробиці на офіційному сайті академії: ual.ua.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: