Тютюнове лобі у дії: голова податкового комітету повністю заблокувала єдиний антитютюновий законопроект у ВРУ

Тютюнове лобі у дії: голова податкового комітету повністю заблокувала єдиний антитютюновий законопроект у ВРУ

15 червня, середа, о 12:30 в інформаційному агентстві «Главком» (вул. Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція на тему: «Тютюнове лобі у дії: голова податкового комітету повністю заблокувала єдиний антитютюновий законопроект у ВРУ».

Запрошені гості: Ольга Богомолець, голова комітету ВРУ з питань охорони здоров’я; Олег Мусій, заступник голови комітету ВРУ з питань охорони здоров’я; Тарас Шевченко, керівник проекту «Київ без тютюнового диму» Центру демократії та верховенства права; Андрій Скіпальський, керівник Українського центру контролю над тютюном ГО «Життя»; Ярослав Юрчишин, експерт Реанімаційного пакету реформ; Костянтин Красовський, завідувач сектором контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров'я України.

Учасники прес-конференції висловлять протест проти дій голови Комітету ВРУ з питань податкової і митної політики, яка заблокувала антитютюновий законопроект №2820. Голова податкового комітету 10-го червня одноосібно прийняла рішення про створення робочої групи з напрацювання одного тексту законопроекту у сфері охорони здоров’я у своєму комітеті  на основі законопроектів №2820[1] та 2430-1[2]. Це унеможливить прийняття прогресивних антитютюнових змін у найближчий рік.

Тобто податковий комітет всупереч регламенту ВРУ, позиції Комітету з питань охорони здоров’я, рішенню Регламентного комітету хоче затягнути законопроект у сфері охорони здоров’я до свого комітету без процедури першого читання.

Варто зауважити, що законопроект №2820 відповідає сучасним нормам з контролю над тютюном (Директиві 2014/40/ЄС), а законопроект №2430-1 ґрунтується на скасованій Директиві 2001/37/ЄС.

 

Організатор: коаліція «За вільну від тютюнового диму Україну»

Акредитація обов'язкова:

 2535474

#



[1] Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров'я населення від шкідливого впливу тютюну

 

[2] Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо виконання зобов'язань України за Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами (стосовно виробництва, презентації та реалізації тютюнових виробів, їх реклами і спонсорства)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: