«Як отримати компенсацію за зруйноване майно на Сході України?»

«Як отримати компенсацію за зруйноване майно на Сході України?»
Зруйнований житловий будинок в зоні проведення бойових дій на Донбасі. Світлина з відкритих джерел

30 січня, вівторок, о 14:00 в ІА «Главком» (вул. Шовковична, 8/20)  відбудеться прес-конференція на тему: «Як отримати компенсацію за зруйноване майно на Сході України?»

Запрошений гість: Михайло Тарахкало, директор Центру стратегічних справ УГСПЛ; Віталія Лебідь, юрист Центру стратегічних справ УГСПЛ; Юлія Науменко, адвокат Центру стратегічних справ УГСПЛ; Ігор Курільчук, юрист громадської приймальні м. Маріуполь.

Учасники прес-конференції аналізуватимуть як вплине новий закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях” на грошові компенсації громадянам за матеріальну шкоду через обстріли. В новому законі є абзац, який повідомляє, що “Відповідальність за моральну та матеріальну шкоду, завдану Україні та її громадянам покладається на Російську Федерацію”. Чи означає це, що відтепер можна буде позиватися в суді щодо грошової компенсації до Росії? Як цей закон впливає на статус АТО? На якій території він буде діяти? Як отримати матеріальну компенсацію за зруйноване під час обстрілів майно? З якими проблемами зустрічаються постраждалі українські громадяни? Які документи потрібні для успішного позову і як їх треба підготувати? Як виглядає типовий позов до суду для отримання виплати за матеріальну та моральну шкоду? Що робити, коли державні органи України або окупаційна адміністрація Росії порушують майнові права громадян на підконтрольній та непідконтрольній території?

Акредитація: 2535474

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: