Становища в’язнів, які утримуються під вартою в ОРДЛО.

Становища в’язнів, які утримуються під вартою в ОРДЛО.
Світлина з відкритих джерел

13 листопада о 14.00 у приміщенні інформаційного агентства «Главком» (вул. Шовковична, 8/20) відбудеться презентація результатів дослідження становища в’язнів, які утримуються під вартою в ОРДЛО.

Запрошені гості: Євген Захаров, директор Харківської правозахисної групи; Наталія Мельник, експерт Донбас СОС з питань порушень прав людини; Євген Чекарьов, адвокат.

Доповідь стосуватиметься становища в’язнів, що залишилися в УВП та СІЗО після захоплення окремих регіонів Донецької і Луганської областей членами незаконних збройних формувань. Вона містить резюме та дві частини. В першій розглядається правовий статус позбавлених волі в ОРДЛО, умови тримання їх під вартою, проблема переведення в’язнів в установи на контрольованій урядом території, повідомляється про правову допомогу, надану окремим в’язням та подаються результати аналізу порушень їхніх прав. В другій представлена інформація щодо більшості УВП та СІЗО в ОРДЛО. Головним джерелом інформації для написання доповіді стали безпосередні свідчення в’язнів. Правозахисники не тільки представлять результати проекту, але й презентують спільні напрацювання - практичні кроки, які можуть сприяти розв'язання проблеми переведення в’язнів в установи виконання покарань на підконтрольній уряду території.

Акредитація:  (044) 2535474

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: