«Основні тенденції в реалізації виборчих прав ВПО та мешканців тимчасово окупованих територій»

«Основні тенденції в реалізації виборчих прав ВПО та мешканців тимчасово окупованих територій»
Світлина з відкритих джерел

18 лютого о 10:30 у прес-центрі інформаційно-аналітичного агентства «Главком» (м. Київ, вул. Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція «Основні тенденції в реалізації виборчих прав ВПО та мешканців тимчасово окупованих територій».

 Запрошені гості: Тетяна Дурнєва (ГО «Громадський холдинг "ГРУПА ВПЛИВУ»); Олександра Дворецька (БФ «Восток - SOS»); Анастасія Одінцова (БФ «Право на Захист»); Валерія Вершиніна (Програма «Радник з питань ВПО», Stabilization Support Services).

На виборах Президента України, що відбудуться 31 березня, внутрішньо переміщені особи та мешканці тимчасово окупованих територій можуть скористатися спрощеною процедурою тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси й проголосувати. Чимало осіб уже звернулися у відділи ведення Державного реєстру виборців й отримали посвідчення про зміну місця голосування. Водночас деякі високі посадові особи висловлюють сумніви в доцільності існування спрощеної процедури, говорячи про можливість фальсифікацій.

- Чи обґрунтовані ризики суттєвих фальсифікацій з голосами виборців з тимчасово окупованих територій? Як політики маніпулюють цифрами?

- Яка динаміка зміни місця голосування у розрізі регіонів та постійної виборчої адреси виборців?

- Скільком громадянам вже відмовлено в зміні місця голосування? З якими перешкодами стикаються виборці, які проживають не за місцем реєстрації або не мають зареєстрованого місця проживання?

- Моніторинг перетину лінії зіткнення та результати опитування громадян щодо участі у виборах.

Акредитація: (044) 253 54 74

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: