«Список Каті Гандзюк: попередні результати дослідження нападів на громадських активістів за перші шість місяців 2019 року»

«Список Каті Гандзюк: попередні результати дослідження нападів на громадських активістів за перші шість місяців 2019 року»
Світлина: www.radiosvoboda.org

 21 червня 2019, п’ятниця,  об 11:00 в Главком (вул. Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція на тему: « Список Каті Гандзюк: попередні результати дослідження нападів на громадських активістів за перші шість місяців 2019 року». Під час прес-конференції відбудеться  презентація попередніх результатів дослідження ситуації із переслідуванням громадських активістів за перші шість місяців 2019 року.

Запрошені гості: автори дослідження - Ніколя Кюдерк (Франція); Пауліна Мофрей (Франція); Аліаскар Єримбетов (Казахстан), а також Катерина Бутко, Автомайдан; Богдан Чумак, ініціатива «Хто замовив Катерину Гандзюк», Віталій Титич, адвокат родин Небесної сотні; Олександра Матвійчук, Центр громадянських свобод.

Два місяці на базі Центру громадянських свобод працювала група правозахисників із Франції, Казахстану та України, яка збирала та досліджувала кейси людей, яких переслідували за їхню громадську діяльність у Києві та різних регіонах України. До звіту увійшли верифіковані випадки переслідування як з використанням юридичних механізмів (обшуки, затримання, сфабриковані справи), так і в позаправовий спосіб (побиття, погрози тощо) із січня по червень 2019 року.

На заході буде представлений для широкого обговорення проект рекомендацій, які конкретні кроки мають зробити президент,  парламент та інші державні органи України для захисту громадянського суспільства від переслідування, який був розроблений представниками більше ніж двадцяти громадських організацій України.

Акредитація: (044) 253 54 74

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: