Янукович кинув армію проти народу (ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ТРИБУНАЛУ)

Янукович кинув армію проти народу (ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ТРИБУНАЛУ)

«Главком» має переконливі докази того, що новий начальник Генштабу і міністр оборони вчинили злочин

22 лютого, Начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних Сил України Юрій Ільїн заявив ЗМІ, що армія залишається вірною конституційному обов’язку. «Особовий склад збройних сил України знаходиться в місцях постійної дислокації і виконує планові завдання», - сказав Ільїн.

Начальник Генштабу ЗБРЕХАВ.

«Главком» має переконливі докази того, що Ільїн за наказом міністра оборони Павла Лєбєдєва вчинив злочин проти українського народу і Конституції, не встигнувши навіть обжитися у новому кабінеті після призначення на посаду Начальника Генштабу 19 лютого.

У розпорядженні «Главкому» є ряд шифрограм, розісланих 20 лютого підрозділам української армії за підписом Ільїна, які підтверджують план армійської верхівки кинути військових для придушення революції і розгону Майдану. В тому числі – із застосування зброї.

Джерела «Главкому» стверджують, що попередній Начальник Генштабу Володимир Замана відмовився виконувати злочинний наказ, і саме тому його оперативно замінили на Ільїна, який був готовий виконувати вказівки міністра Лєбєдєва.

Така шифрограма надійшла командувачам 25-ю окремою повітряно-десантною бригадою (Дніпропетровськ), 79-ю окремою аеромобільною бригадою (Миколаїв), 73-м морським центром спеціального призначення (Очаків) та 1-ю окремою бригадою морської піхоти.

Це - найбільш боєздатні підрозділи Збройних Сил. У складі цих підрозділів є спецпризначенці і снайпери. Приблизна кількість військових, яких Ільїн планував залучити до найбільш масового злочину в історії України – 2,5 тис чоловік.

Підставою для використання військ проти мирного населення стала інформація Антитерористичного центру при СБУ про те, що нібито майданівці планують захоплення «потенційно небезпечних військових об’єктів, на яких використовується, виготовляється, переробляється, зберігається або транспортується зброя».

Як наслідок, Ільїн своєю шифрограмою фактично засвідчив введення в Україні надзвичайного стану. Навіть абстрагуючись від морально-етичного аспекту такого наказу, можна впевнено стверджувати, що Ільїн порушив закон, оскільки введення НС належить до компетенції Верховної Ради.

Згідно з шифрограмою, карт-бланш на такі дії Ільїн отримав від міністра оборони Павла Лєбєдєва. «Відповідно до рішення Міністра оборони України щодо залучення сил і засобів Збройних Сил України до участі у антитерористичній операції…», - йдеться в документі. Це – пряма дорога в Гаагу як для Лєбєдєва, так і для Ільїна.

Військовим, задіяним в операції, було надано широкі повноваження, зокрема: затримувати громадян України, перевіряти документи та вчиняти обшук, обмежувати або й взагалі забороняти рух транспорту (в тому числі й дипломатичного), виводити громадян з певних територій, заходити та проникати (очевидно, йдеться про штурм або злам приміщень – «Главком») до житла громадян на підставі однієї лише підозри про переховування терористів, а також – застосовувати зброю та спеціальні засоби.

У своїй шифрограмі Ільїн дає також дозвіл на використання зброї. Це високий армійський начальник обґрунтовує ст. 1-1 Закону України «Про Збройні Сили України», яка регламентує використання зброї у мирний час – в тому числі і у випадку «забезпечення виконання покладених на з'єднання, військові частини і підрозділи Збройних Сил України завдань під час їх застосування в районі проведення антитерористичної операції». Також у документі згадується ст. 20-23 Закону України «Про статут внутрішньої служби Збройних Сил України» та ст. 195-202 Закону України «Про статут гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України», де йдеться про обставини, за яких військовим дозволено застосовувати зброю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: