«Квартира Лещенка»: НАБУ встановлює, як депутату за кілька днів вдалось повернути 2 млн грн боргу

«Квартира Лещенка»: НАБУ встановлює, як депутату за кілька днів вдалось повернути 2 млн грн боргу
Нардеп Сергій Лещенко

Антикорупційний орган підозрює народного депутата, в минулому журналіста, у незаконному збагаченні

Солом'янський районний суд Києва надав детективам Національного антикорупційного бюро тимчасовий доступ до відомостей про телефонні контакти народного депутата від БПП Сергія Лещенка, власниці Інтернет-видання «Українська правда» Олени Притули і Владислава Єндржієвського, здійснені протягом 1 серпня-10 вересня 2016 року.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 29 травня.

Дані мобільних операторів дозволять антикорупційному органу співставити місцезнаходження нардепа з місцезнаходженнями Притули і Єндржієвського та їх вірогідних зустрічей.

Під час досудового розслідування, яке відкрито 22 лютого 2018 року за ч. 3 ст. 368-2 КК України («Незаконне збагачення»), детективи НАБУ допитали вказаних осіб. Так, Лещенко пояснив, що для купівлі столичної квартири площею 192 кв. м на вул. Івана Франко вартістю 7,55 млн грн, позичив 3,77 млн грн у Притули і 2 млн грн – у Єндржієвського. Цей факт також відображений в е-декларації політика за 2016 рік.

У будинку на вул. Івана Франко Лещенко купив квартиру за 7,55 млн грнУ будинку на вул. Івана Франко Лещенко купив квартиру за 7,55 млн грн

Олена Притула підтвердила, що позичила обранцю від БПП 3,77 млн грн. Додала, що гроші передавала окремими частинами упродовж серпня-початку вересня 2016 року. 

Невідомі саркастично висміяли купівлю дорогою нерухомості Лещинком, встановивши на будинку пам’ятну дошкуНевідомі саркастично висміяли купівлю дорогої нерухомості Лещенком, встановивши на будинку пам’ятну дошку

Владислав Єндржієвський зазначив, що у серпні 2016 року до нього звернувся Лещенко з проханням позичити певну суму коштів, якої йому не вистачає для купівлі квартири. У день здійснення платежу за купівлю квартири нардеп конкретизував своє прохання позики, зазначивши, що йому необхідно 2 млн грн. Ці кошти Єндржієвський надав Лещенко у той самий день.

Відповідно до показів Єндржієвського, Лещенко повернув йому 2 млн грн через декілька днів після їх отримання у борг.

Також досудове розслідування з’ясувало, що платіж у розмірі 7,55 млн грн за купівлю квартири Сергій Лещенко зробив 1 вересня 2016 року.

Дружина нардепа Анастасія Топольська показала журналістам новеньку кватируДружина нардепа Анастасія Топольська показала журналістам новеньку кватиру

Нагадаємо, що до 2014 року Лещенко був журналістом і заступником головного редактора інтернет-видання «Українська правда», займався журналістськими розслідуваннями.
Сам Лещенко стверджував,  що квартиру купував на спільні з дружиною-діджеєм Анастасією Топольською заощадження. У 2015 він декларував $102 тис. і 50,7 тис євро готівки. Також він додав, що Притула позичила йому 3,77 млн грн терміном на 10 років.

У середині квітня 2018 року невідомі встановили пам’ятну дошку на будинку, де у своїй новій квартирі проживає Сергій Лещенко.

Читайте також статтю «Кому квартиру депутата Лещенка?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: