«Чим живе російська глибинка?»

Російські регіони потерпають від злиднів. Вони живуть набагато гірше ніж Москва та Санкт-Петербург. Наприклад, у Пскові людям не вистачає зарплатні, щоб сплатити комунальні послуги, купити їжу. Про це розповів під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома» російський політик-опозиціонер Василь Краснов, який мешкає у Пскові.

«Я  вже казав, що не можна оцінювати життя в Росії по містам Москва та Пітер. Це зовсім різні міста.  Особливо Москва - це зовсім інша країна. Країна в країні. Росія живе саме так, як живе Псковська область»,- говорить Василь Краснов.

Російський політик на прикладі своєї області розповів як живуть його співвітчизники.

«У нас губернатор  Андрій Турчак - син старшого Турчака. Це близькі люди Путіна, тобто друзі. Він відпрацював  на посаді губернатора  близько 9 років. Які показники у нас, тобто результати його діяльності? Псковська область  за доходами населення зайняла останнє місце в Росії , тобто найбідніший регіон у нашій країні. Люди, які отримують  заробітну плату, можуть оплатити елементарні чеки, скажімо за квартиру, на харчування, побутову хімії. У них залишається 500-700 рублів на місяць. Тобто, людина не може сходити до ресторану на 500-700 рублів на місяць, не може кудись поїхати, купити собі одяг і т.д. Псковська область в 2017 році стала лідером по смертності. Більше за все людей в країні помирають саме у Псковській області. Псковичі цим не задоволені»,- говорить Краснов.

За його словами, борг псковської області становить близько 15-16 мільярдів рублів. При цьому бюджет на рік - 26-28 мільярдів. Як зазначає Василь Краснов, це призводить до дефолту регіону. Незадоволені люди починають вимагати відставки губернатора.

«Ми у цьому активно беремо участь з минулого року. У нас є гайд-парки. Гайд-парки - це місця,де люди можуть прийти (на мітинг- «Главком») без дозволу адміністрації, встати, підняти плакат «Турчака у відставку» і доводити свою позицію», - пояснює політик.

Однак згодом адміністрація скоротила кількість гайд-парків  з 2 до 1, та сприяла зміні розташування з центру міста до тихого, непомітного скверу.

«Ми почали також свої дії приводити для того, щоб гайд-парки захищати та повертати їх назад. З приводу цього створений комітет з захисту гайд-парків. Робота просувається не просто, але просувається», - розповідає політик.

Краснов відзначає, що одним із важливих моментів є те, що у Псковській області стартував проект «Особлива економічна зона».

«У розуміння керівництва країни, в принципі, ця ідея є правильною, економічні зони мають бути. Але наша Псковська область складається з 800 тис. населення, а  місто Псков – 200 тис. населення. І на економічну зону, недалеко від міста Пскова, витрачено 3-6 мільярдів рублів. Місцева влада чудово ці гроші реалізувала. Хоча за оцінками експертів з 3-6 мільярдів, котрі були заявлені, економічна зона нараховує лише  2,4-2,5 мільярдів», - продовжує політик.

Політик розповідає,що тих спеціалістів, які працювали на будівництві цієї особливої  економічної  зони, фірми губернатора Турчака просто «кинули», не заплативши гроші за виконану роботу.

«Тобто, 1 мільярд рублів, це просто так, щоб ви розуміли, осів на тих фірмах, котрі були генеральним підрядником. А генеральні підрядники є  безпосередньо  афільованими організаціями Турчака.

Пропонуємо переглянути запис  прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: