Декомунізація сприятиме появі реальних лівих партій - В'ятрович

Декомунізація сприятиме появі реальних лівих партій - В'ятрович

Процес декомунізації, що почався в Україні, сприятиме зародженню нових реальних лівий партій. Про це заявив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

 За його словами, комуністична партія України ніколи не була силою, яка робила щось для України. Вона завжди лобіювала російські інтереси.

«Хочу нагадати, що КПУ не потрапила в парламент не через заборону, а через те, що не набрала підтримки серед населення України. Це вперше за 25 років, коли КПУ не потрапила до парламенту України», - говорить В'ятрович.

На його переконання декомунізаційні закони сприятимуть ситуації, коли будуть народжуватися справжні ліві партії.«Ми мали симулякри у вигляді комуністичної партії, соціалістичної прогресивної партії. ці партії паратизували на лівих настроях, які є нормальними для будь-якого суспільства. Ці симулякри заважали розвиватися нормальному лівому руху. Зараз такі можливості з'явилися», - резюмував голова Українського інституту національної пам'яті.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції «Від політичного до юридичного засудження комунізму»

Запрошені гості: Володимир В’ятрович, голова Українсьокго інституту національної пам’яті; Горан Ліндблад - Президент Європейської платформи пам’яті та сумління. У 1997-2010 роках був членом шведського парламенту, займав посаду Віце-президента ПАРЄ. Ініціатор резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи № 1481 "Необхідність міжнародного засудження злочинів тоталітарних комуністичних режимів" (2006); Сергій Рябенко  - юрист Українського інституту національної пам'яті; Володимир Василенко, український правознавець-міжнародник, заслужений юрист України, Надзвичайний і Повноважний Посол України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: