Дипломат оцінив намагання Британії дошкулити Росії у зв’язку з отруєнням Скрипаля.

Дипломат оцінив намагання Британії дошкулити Росії у зв’язку з отруєнням Скрипаля.
Володимир Хандогій, Надзвичайний і Повноважний Посол України
Світлина: Главком

Кроки Великої Британії щодо Росії у зв’язку з отруєнням колишнього агента-перебіжчика Скрипаля не є дошкульними. Таку оцінку зробив Володимир Хандогій, президент Української асоціації зовнішньої політики, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії (2010-2014), т.в.о. Міністра закордонних справ України (2009р), під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Ситуація в двосторонніх відносинах значно погіршилася.

«Але якщо розглянути ситуацію, розклавши на атоми, що здійснила Велика Британія у відповідь на цей акт?Нічого такого надзвичайного і дошкульного вона не зробила. Ну, вишлють 23 російських дипломати, але ж залишиться ще така сама кількість. Відклали  чи скасували візит Лаврова (міністр закордонних справ РФ – Главком)? Насправді той візит фактично не готувався  і не був предметом якихось переговорів. Коли Боріс Джонсон прийшов на посаду міністра закордонних справ Великої Британії, то він зазвичай розсилає формальні запрошення своїм колегам відвідати Великобританію. Це запрошення не було реалізовано і навіть нормально прийнято. Тому такий демарш – скасування візиту чи відкличемо запрошення – насправді нічого не важить в практичній площині», - пояснює дипломат.

Він також додав, що була вказівка обмежити контакти на політичному рівні.

«З тих кроків, які намагаються втілити, найсуттєвішими будуть кроки до тих російських олігархів, які навалою прилітають в Лондон, мають свою нерухомість, тримають гроші в банках. Зараз влада Британії досить активно працює в напрямку, щоб ці статки та їхнє походження було транспарентне. А також будуть більш пильно дивитися, звідки беруться гроші в цих банках. Як наслідок, можливо, трошки захвилювалися росіяни, які свого часу вважали Велику Британію як сейф, де можна спокійно себе почувати», - продовжує посол.

На його думку, бойкот ЧС з футболу 2018 має бути реальним, коли на змагання не приїздять команди. А в цілому всі кроки Великобританії щодо РФ не є дошкульними.

«Переважний лейтмотив у британській пресі щодо дій Великобританії до Росії як у прислів’ї «замах на рубль, а удар на копійку». Крику зробили багато, Мей виступала емоційно, але конкретні кроки не є дошкульними», - підсумував Хандогій.

Пропонуємо запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: