До кінця календарного року освітянам бракуватиме грошей на зарплати – київська профспілка

До кінця календарного року освітянам бракуватиме грошей на зарплати – київська профспілка
Світлина з відкритих джерел

Станом на 1 вересня 2018 року дефіцит освітньої субвенції столичним освітянам складе 865 млн гривень. Про це заявив Олександр Яцунь, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, під час прес-конфренції в прес-центрі «Главком».

За офіційними повідомленнями дефіцит освітньої субвенції з 1 вересня 2018 року складе 865 млн гривень. Тобто цієї суми не вистачає для того, щоб до кінця календарного року сплачувати заробітну плату у повному обсязі.

«Ця субвенція стосується загальноосвітніх навчальних закладів. Дошкільні фінансується з міського бюджету. А школи фінансуються з державного бюджету. Нестача 865 млн гривень позначиться на заробітних платах освітян столиці. Це означає , що вчитель може бути позбавлений двох надбавок, а саме надбавка за престижність, що становить 30%, і надбавку за напруженість та складність роботи – 20%. Якщо брати в абсолютних цифрах, то заробітна плата , наприклад, вчителя першої категорії на руки складає 7100 гривень, а згадані  надбавки складають 2000.тобто відбудеться зменшення заробітної плати до 5100 гривень», - зауважує Яцунь.

Якщо питання не буде вирішено, профспілки обіцяють знову вийти на страйк.

Нагадаємо, що у проекті бюджету на 2018 рік планувалося закласти обсяг освітньої субвенції для міста Києва в розмірі 2,7 млрд гривень. Кабінет міністрів вирішив «урізати» субвенцію на 1,2 млрд гривень. Тому 1 листопада о столичні освітяни вийшли під стіни кабінету міністрів на пікет.

Переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: