Експерт-міжнародник спрогнозувала як пройдуть вибори у Боснії та Герцеговині

Експерт-міжнародник спрогнозувала як пройдуть вибори у Боснії та Герцеговині
Світлина з відкритих джерел

Загальні вибори в Боснії і Герцеговині (БіГ) відбудуться 7 жовтня. Вибори надзвичайно складні у процедурі. Очікуються масові фальсифікації від «каруселів», «мертвих душ» до продажу голосів. Про це розповіла заступниця директора Інституту світової політики Наталія Іщенко під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

За її словами, офіційна передвиборча агітація розпочалася 7 вересня, і триватиме до 6 жовтня о 7:00, коли розпочнеться «день тиші».

«Загальні вибори в БіГ в цьому році будуть коштувати $8,5 млн., з яких близько 4,7% будуть витрачені на гонорари членам комісій, близько 1,2 млн. - на друк, упаковку і розподілення виборчих матеріалів та близько 650 000 на поштову службу, яка здійснить відправку бюлетенів виборцям, які голосують поштою. Зауважу, що голосування не в дипломатичних установах як звично, а саме надсилання бюлетнів через пошту», - розповідає Іщенко.

В БіГ зареєстровано 3381963 виборця.

Кількість кандидатів на різні виборчі посади – 7488.

Іщенко говорить про занепокоєння політиків та громадських активістів, які в свою чергу заявляли про те, що у виборчих списках  присутні тисячі (11 тис.) «мертвих душ».

«В травні 2018 року Центральна виборча комісія Боснії і Герцеговини видалила зі списків виборців прізвища 5000 померлих осіб. Тема «мертвих виборців» залишається актуальною. Активісти знайшли в реєстрі виборців 8764 осіб, вік яких складає 100 та більше років, тоді як за офіційною статистикою таких людей в 11 разів менше (769)», - зазначила Іщенко.

Вона також додала, що окрім «мертвих душ, будуть задіяні «болгарський потяг» - в українському варіанті «каруселі», а також продаж голосів виборців.

Переглянути запис прес-конференції про головні події світової політики у жовтні:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: