Якщо Україна не наведе лад в туристичній галузі, то на Євробаченні буде соромно - експерти

Якщо Україна не наведе лад в туристичній галузі, то на Євробаченні буде соромно - експерти
Фото з відкритих джерел

Розвиток туризму починається з гіда. Адже у туристів перше враження про країну буде від враження про гіда.

Розвиток туризму починається з гіда. Адже у туристів перше враження про країну буде від враження про гіда. 

«Сьогодні в Україні не має сертифікації чи акредитації гідів. Але вкрай необхідно, адже питання якості надання послуг стоїть руба», говорить Яніна Гаврилова, голова правління Всеукраїнської Асоціації Гідів.

На її думку, також потрібно змінити внести зміни у вітчизняне законодавство, адже нещодавно Україна прийняла євростандарти в царині туризму. «Потрібно ввести поняття гід. Бо сьогодні є тільки екскурсовод. Але це слово застаріле, воно з часів СРСР, там були екскурсоводи та гіди-перекладачі, і цих людей вчили по-різному», продовжує Гаврилова. 

Занепокоєння у професійної спільноти викликають вуличні екскурсоводи, які не надають якісних послуг. Інколи такі «фахівці» спотворюють інформацію. «Треба зробити послуги цих вуличних екскурсоводів неможливими, тобто надати споживачам послуг альтернативу на якісні послуги. Прийняття євростандарту підвищить професійність гідів. Окрім того власне і отримувач послуг теж має бути відповідальним і цікавитися що і в кого він замовляє», - зауважує Андрій Гінкул, експерт ЄС з туризму.

В Києві сьогодні працює близько однієї тисячі гідів. Для них і інших з усієї України планують проводити безкоштовні тренінги. Щоправда, буде конкурсний відбір.

Більше дізнатися можна, переглянувши запис прес-конференції «Які стандарти якості роботи гідів в Україні?»

Запрошені гості: Яніна Гаврилова, голова правління ВАГ; Андрій Гінкул, експерт ЄС з туризму; Оксана Воробйова, член ВАГ, завсекцією «Київ для іноземців». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: