Киян запрошують долучитися до акції «Ангели пам'яті», присвячену розстрілам на Майдані

Киян запрошують долучитися до акції «Ангели пам'яті», присвячену розстрілам на Майдані
Світлина: Укрінформ

Щорічна тиха акція «Ангели пам‘яті», ініційована мистецькою агенцією «Територія А» у пам‘ять про розстріл Героїв Небесної Сотні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві. Нині вулиця Інститутська носить назву алея Героїв Небесної Сотні. Щороку кияни збираються 18 лютого біля верхнього входу у метро Хрещатик, розвішують білих паперових ангелів на деревах, що були свідками розстрілу мирних людей. Про це розповіли ініціаторка акції, радник міністра культури Анжеліка Рудницька та професор Національного університету ім. Шевченка Олена Івановська під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Акція відбудеться на алеї Небесної Сотні о 11:00 18 лютого 2019 року. Торік 2018 року до тихої акції «Ангели пам‘яті» долучилися інші міста у різних куточках країни.
«Приходьте. Приєднуйтеся. Вирізайте з паперу ангелів. Пишіть нам, якщо ви проведете тиху акцію у своєму місті. Ставте хеш-тег #ангелипамяті, щоб ми відчували підтримку одне одного. Ми не маємо права забувати... Наш великий сум і вдячність... Вічна пам‘ять героям...», - сказала Рудницька.

Під час акції студенти –фольклористи Національного будуть виконувати народні поминальні псалми університету Шевченка.

«Дуже важливо для нас актуалізувати через нашу студентську молодь гідність, пам'ять про Майдан. Адже п’ять років уже сплило, наші студенти, які були учасниками подій уже завершують університет. Натомість приходять молоді, які про Майдан лише знають зі слів. Тому така спадкоємність традицій дуже важлива. Старшокурсники і першокурсники роблять спільну справу, таким чином передаючи свої знання, що є Майдан. Наші фольклористи будуть виконувати народні поминальні псалми», - каже Івановська.

Акція «Ангели пам’яті» проходить за підтримки команди Музею Революції Гідності. Цього року вона  пройде 18 лютого 2019 пройде в Києві, у Авдіївці, у Вінниці, у Вижниці, у Дніпрі, У Краматорську, у Кропивницькому, у Львові, Полтаві, Тернополі, Тульчині, Хмельницькому, Чернігові, а також у Парижі (Франція)

Переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: