На секс-туризм до України найбільше приїжджають громадяни Туреччини

На секс-туризм до України найбільше приїжджають громадяни Туреччини

В Україні добре розвинена індустрія секс-туризму. В мережі інтернет іноземцям пропонуються тури вихідного дня для «пошуку» дружини. Найбільше скористуватися секс»послугами» приїжджають громадяни Туреччини. Такі думки висловили депутати та громадські активісти під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Україна стає центром світового секс-туризму.

«Замість розвитку іновацій, виробництва ми славимося легкодоступними дівчатами . Іноземців ваблять великі міста – Харків , Львів, Київ, Одеса, Дніпро. Там налагоджена відповідна інфраструктура для цього нелегального виду бізнесу. Сформувалася потужна посередницька мережа, яка надає «послуги» під ключ: організовують чартери, зводять з дівчатами і навіть організовують пізнавальні екскурсії. Якщо в країні толерується секс-туризм, то втягнення туди дітей є неминучим. У більшості випадків жертвами стають підлітки – дівчата та хлопці віком від 13 років до 17 років. Кожний шостий проституйований чоловік або жінка  - це є неповнолітні. Інколи батьки віддають своїх дітей на панель», - говорить голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації Комітету Верховної Ради України з питань захисту прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин Суслова.

Логічним наслідком від секс-туризму є торгівля людьми. «Лише за офіційною статистикою МВС в минулому році зафіксовано 346 випадків. Наші дівчата та жінки активно поповнюють склади борделів та делегацій, які працюють в Росії, Німеччині, Туреччині», - продовжує парламентарка.

До України на секс-туризм, за словами депутатки Суслової , найбільше приїжджають громадян Туреччини.

«Є безліч веб-ресурсів, які пропонують тури вихідного дня. Та пропонується знайти дружину українку у форматі «все включено» за 400 доларів. Коли в Україну заходив відомий авіаційний лоукост , то британський таблоїд «The Sun» писав,що в Україну варто їхати, бо там багато красивих жінок, і з ними легко зав’язати секс-контакт», - пояснює голова Ліги захисту прав жінок «Гармонія рівних» Олександра Голуб.

Причинами втягнення до проституції українських чоловіків та жінок є економічний фактор. Люди не мають нормальної роботи. Люди знаходяться в скрутному соціальному становищі. Тому вони готові пропонувати свої інтимні «послуги». Українське законодавство лояльне до явища проституція. У нас тільки адміністративний кодекс встановлює відповідальність у вигляді штрафу. Іноземці не несуть ніякої відповідальності за користування такими «послугами».

Олена Зайцева, юристка, гендерна експертка зазначає, що у 1999 році у Швеції розпочався експеримент щодо контролю попиту на послуги проституції і як наслідок зменшення пропозиції. В результаті ця концепція довела, що можна зупинити торгівлю людьми і може зменшити обсяги проституції, зокрема дитячої. Таким шляхом пішла не тільки Швеція, а й Норвегія, Ісландія, Франція, Канада.

Секретар комітету з питань регламенту та організаційної роботи ВРУ Дмитро Лубінець переконаний, що легалізація проституції є неприпустимою. «В парламенті був один народний депутат, який зареєстрував такий законопроект. Але під тиском суспільства , під тиском моїх колег-жінок по парламенту на даний час , здається, цей законопроект відкликаний. Ми будемо робити все, щоб подібних ініціатив не з’являлося у парламенті», - переконує депутат.

Його колега по Верховній Раді Ірина Суслова стверджує, що зараз в Україні поширюється ідея легалізації проституції. «За останні півроку деякі організації отримали грантові кошти, щоб популяризувати цю ідею. По вищих навчальних закладах почалися тренінги, семінари, круглі столи за участі молоді. Наводяться такі аргументи «за»: підняття економіки, надходження до бюджету, зменшення кількості фінансово неспроможних людей, право вибору професії людиною. Але це все псевдоагрументи, відбувається підміна понять. Адже ніхто не розповідає що в цій сфері індустрії відбувається високий рівень насилля, людина втрачає швидко здоров’я і як за рік-два людина залишається на узбіччі життя», - резюмувала депутатка.

Раніше «Главком» повідомляв, що близько двадцяти правозахисників та працівників сфери інтимних послуг пройшли маршем із вимогою легалізувати проституцію.

Принагідно зауважимо, що Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 2016 про захист дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації. «За» проголосував 241 народний депутат. 

Також нагадаємо, що відповідний законопроект про легалізацію проституції реєстрував народний обранець Андрій Немировський.

Переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: