На території України понад 33 тисячі нічийних сміттєзвалищ

На території України понад 33 тисячі нічийних сміттєзвалищ
Фото з відкритих джерел

На території України понад 33 тисячі не паспортизованих сміттєзвалищ, котрі ні ким не контролюються. Парламентарі намагаються вирішити проблему зі сміттям, змінивши законодавство. Українці не будуть сплачувати додатковий платіж за переробку сміття. Адже податок буде сплачуватися виробниками упаковок та входити до вартості товару у розмірі 10 копійок. Про це розповів Юрій Чижмарь, народний депутат ВРУ 8-го скликання під час прес-конференції ц прес-центрі «Главкома».

Щорічно в Україні утворюються 14 млн тон побутових відходів. Станом на сьогоднішній день вже 5% території України вкриті сміттям. «Також на території України понад 33 тисячі не паспортизованих сміттєзвалищ, котрі ні ким не контролюються», - говорить Чижмарь.

За словами депутата законопроекти № 4835-д, 4836, 4837, 6602  мають на меті вирішити проблеми зі сміттям в Україні.

«Запропонована система поводження з відходами направлена на створення нової галузі переробки відходів, будівництво сучасних сміттєперероблюючих заводів, очистку країни від звалищ, впровадження сортування відходів та перехід до екологічних упаковок», - переконує Чижмарь.

Також за словами депутата підвищення комунальних тарифів для громадян не передбачається. Адже податок, у розмірі декількох копійок, буде входити до вартості упаковки продукції, яку купує споживач.

«Комплексна система поводження з відходами не передбачає фіксованої плати за переробку сміття. Споживач буде платити лише за те, що він сам купує. У вартості товару – це складатиме не більше 10 копійок.

Пропонуємо переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: