Проміжний звіт Прокурора МКС не містить сенсацій - юрист-міжнародник

Проміжний звіт Прокурора МКС не містить сенсацій - юрист-міжнародник

Проміжний звіт Прокурора Міжнародного Кримінального Суду щодо ситуації в Україні – це рядовий документ, який не становить сам по собі жодних сенсацій. Доказову базу збиратимуть щонайменше рік чи два. На лаві підсудних можуть опинитися не тільки вороги України, а й представники України, які скоїли злочини проти людяності чи воєнні злочини. Про це розказав Микола Гнатовський, президент Європейського комітету з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню, к.ю.н., доцент кафедри міжнародного права ІМВ КНУ ім. Т. Шевченка під час прес-конференції в прес-центрі Главкома

За його словами, проміжний звіт Прокурора МКС – це рядовий документ, який не становить сам по собі жодних сенсацій. "Більше того там немає нічого в цьому документі, що було б не очікувано. Немає підстав ані для великої радості, ані для суму і незадоволення. Ясно одне, Прокурор Міжнародного кримінального суду продовжує свою роботу з попереднього вивчення ситуації, яка склалася в Україні. Він навіть ще не відкрив розслідування", - говорить Гнатовський.

Юрист-міжнародник переконаний,  що рік чи два триватиме збір доказової бази. 

На його переконання, українці та посадовці, які займаються цими питаннями, чомусь перебувають під враженням, що обвинувачуватися в МКС можуть лише вороги України.

"Насправді, коли йдеться про воєнні злочини, то неважливо хто їй вчинив з якої сторони конфлікту: чи це жертва агресії, чи це агресор. Адже є закони про звичаї війни. Вони однакові для всіх. І, якщо відбулися серйозні порушення, воєнні злочини, відповідно винні несуть відповідальність. Тому я не поспішав би говорити, що на лаві підсудних в МКС можуть опинитися тільки вороги України", - продовжує Гнатовський. 

Дізнатися більше думок про проміжний звіт Прокурора МКС щодо України можна, переглянувши запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: