Російський адвокат просить спростити процедуру відвідування Криму для нього та його колег

Російський адвокат просить спростити процедуру відвідування Криму для нього та його колег
Фото з відкритих джерел

Російський адвокат, що захищає українських громадян в Криму, просить врегулювати питання для нього та його колег із перетином кордону Криму. Щоб не було цієї подвійності, що вони порушують закон України, потрапляючи на півострів в зручний для них спосіб. Таке прохання висловив Андрєй Сабінін, російський адвокат, під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

«Ми хотіли б, аби Україна допомогла вирішити проблеми російських адвокатів. Щоб не було цієї подвійності, що ми порушуємо закон України, потрапляючи до Криму в зручний для нас спосіб. Окрім того, у справі ваших так званих диверсантів велика проблема полягає в тому, що коли люди опиняються в «Лефоротово», тоді з’являються українські консули. А допоки люди в Криму, вони нікому не потрібні, і доки до людей не потрапить нормальний адвокат, їх продавлюють через тортури для надання свідчень, доки консула там немає і, відповідно, бути не може. Але хоча б якийсь інтерес звідси (з Києва) потрібно було б проявляти», - говорить адвокат.

Можливо, якісь МЗС ноти надсилати. «Припустимо, до Зехтея (Андрій Захтей – затриманий у Криму громадянин України, так званий «диверсант») ми потрапляли три тижні. До Панова адвокат Дінзе потрапляв один місяць. Ось за цей місяць вони накручували йому на одне місце, даруйте за висловлювання. До Штиблікова (Дмитро Штибліков – один з так званих «диверсантів», затриманих у Криму), якого взяли нещодавно, ми досі не потрапили. А адвокат, який начебто з’явився у нього за угодою із ним, навіть скаргу на запобіжний захід не подав. Що ж це за адвокат? Вочевидь, виникає запитання: звідки ж прийшла ця людина? Я мав змогу ознайомитися з цією справою. У ній немає скарги на арешт. Але той адвокат у справі, а ми – ні. Нас просто до СІЗО не пускають, бо їм ФСБ сказала не пускати», - зауважив Сабінін.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції Андрєя Сабініна та прочитати його інтерв'ю Главкому 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: