У Києві пройде 4-ий Міжнародний інклюзивний фестиваль «Арт-плейбек. Разом»

У Києві пройде 4-ий Міжнародний інклюзивний фестиваль «Арт-плейбек. Разом»
Світлина надана організаторами фестивалю

15 червня в музеї Т. Шевченка (м. Київ, бульвар Шевченка,12) відбудеться відкриття Міжнародного інклюзивного театрального фестивалю «Арт-плейбек. Разом». Реєстрація гостей о 14:30, початок о 15:30. Захід триватиме три дні. Фестиваль некомерційний,але передбачає рекомендований внесок - розмір внеску за бажанням та можливістю учасника заходу.

«Це не просто театральний фестиваль, який працює з темою інклюзії. Наше завдання об’єднати різні соціальні групи, організації, фонди, щоб разом знайомитися з тим різноманіттям, котре є у нас в суспільстві. Це знайомство відбувається через театр. Адже плейбек театр – це не театр в класичному розумінні. Це театр, де глядачі розповідають свою життєву історію, а актори одразу грають цю історію на сцені», - говорить ідейна натхненниця та співорганізаторка фестивалю Наталія Вайнілович.

Очікується участь плейбек-театрів приблизно з 20 міст України. Будуть також і гості із Росії, Білорусі, Німеччини.

«Під час фнстивалю ми будемо говорити як бути переселенцем, як бути незрячою людиною, як бути представником національної меншини – ромами або як живеться дитині з аутизмом, і так далі», - продовжує Вайнілович.

Підтримали фестиваль: Фонд Фрідріха Еберта Регіональний офіс «Діалог Східна Європа»; Всеукраїнська спілка молодіжних організацій YMCA України; Національний музей Тараса Шевченка; благодійний фонд «Подушка добра»; ГО «Міжнародна асоціація незалежних експертів медіа простору (МАНЕМ «3D»).

Інформаційний партнер фестивалю – Главком

Проглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: