Угода про зону вільної торгівлі з Ізраїлем українська сторона ратифікувала давно. Проблема в ізраїльські стороні – експерт.

Угода про зону вільної торгівлі з Ізраїлем українська сторона ратифікувала давно. Проблема в ізраїльські стороні – експерт.
Світлина з відкритих джерел

Угоду  про зону вільної торгівлі з Ізраїлем була ратифікована і підписана ще за часів попередньої влади. Ізраїльська сторона до сих пір не розглянула угоду і не ратифікувала її через внутрішню політичну політичну кризу. Півроку в країні не функціонує парламент. У вересні повинні відбутися чергові дострокові вибори. Всі розмови про те, що цей візит повинен владнати технічні моменти, є беззмістовними. Такі думки висловив експерт-міжнародник, історик, керівник міжнародної Групи моніторингу прав національних меншин В’ячеслав Ліхачов під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

На думку експерта-міжнародника, візит прем’єрміністра Ізраїлю до України має незначну цінність. «Зона вільної торгівлі, про яку багато говорили вчора і сьогодні, насправді була вирішена, підготовлена і на технічному рівні узгоджена ще за часів попередньої влади. Український парламент цю угоду ратифікував. Президент Зеленський підписав. Питання залишається за ізраїльською стороною і за ізраїльською політичною ситуацією», - каже Ліхачов.

Він нагадав,  що наразі в Ізраїлі триває політична криза. Обраний на дострокових виборах парламент не зумів сформувати коаліцію, тому у вересні відбудуться нові дострокові вибори до Кнесету.

«В Ізраїлі більше півроку не функціонує парламент. Нетаньягу пообіцяв, що після дострокових виборів до Кнесету у вересні, новий склад парламенту розгляне та ратифікує угоду. Тому всі розмови про те, що цей візит повинен владнати технічні моменти, є беззмістовними, бо угода вже готова і відкладена ратифікація ізраїльською стороною через внутрішню політичну ситуацію», - зауважує Ліхачов.

Раніше департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України повідомив, прем’єрміністр висловив радість, що саме їхні уряди мали можливість фіналізувати і завершити перемовини по Угоді про Зону вільної торгівлі. «Ми зняли візові бар’єри для наших громадян. А зараз ми започатковуємо економічний безвіз, причому говоримо про розширення ЗВТ на послуги, механізми спільного інвестування тощо», - зауважив Гройсман.

Переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: