Які проблеми чекає «Київтеплоенерго» під час опалювального сезону?

Які проблеми чекає «Київтеплоенерго» під час опалювального сезону?
Світлина з відкритих джерел

Новостворене комунальне підприємство «Київтеплоенерго» під час опалювального сезону може стикнутися з проривами труб в мережах. Особливо таке явище може бути в перші тижні як тепло піде до квартир киян. Таку думку виловив директор аналітично-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Причиною такої ситуації є успадкований стан тепломереж, які експлуатувала приватна компанія «Київенерго», що належить олігарху Рінату Ахметову. « В перші тижні опалювального сезону можуть бути прориви труб. За чотири місяці більшість теплових мереж Києва стояли сухими без теплоносія. Це негативно впливає на стан трубопроводів»,- говорить Сергієнко.

За його словами, «Київтеплоенерго» готувалося до цього опалювального сезону. «Уже за це літо компанією «Кіиївенерго» було ліквідовано 5000 поривів. Якщо врахувати , що довжина труб теплопостачання 5 400 км, то виходить, що на кожному кілометрі теплотраси відбувався прорив. Це ненормальна ситуація. І це є результатом господарювання приватної компанії «Київенерго», розповідає Сергієнко.

Окрім того очікується ще одна проблема- неплатежі за спожиті послуги. «Я не поділяю оптимізму соціальної політики пана Реви, який каже, що тарифи будуть підростати з нового року, але в той же час буде і підвищення зарплат, тому на його думку кількість звернень за субсидіями не зросте. Ні, зросте. Бо якщо ви підвищуєте вартість газу на 25%, а це вже практично вирішене питання, то вартість тепла зросте на 20%. В тарифі за тепло 85% сидить вартість газу. Коли відбудеться наступне підвищення ціни на газ на 15%, то відповідно і кількість звернень за субсидіями також підвищиться. Явно цих 55 млрд, які запланували на субсидії, не вистачить», - резюмував експерт.

Переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: