Євроігри-2019: Жан Беленюк побореться за золото зі старим знайомим

Євроігри-2019: Жан Беленюк побореться за золото зі старим знайомим
Так красиво Жан Беленюк возив майбутнього суперника за фіналом Іслама Аббасова на торішньому чемпіонаті світу
UFW

Український чемпіон впевнено виграв три сутички

Найвидатніший український борець сучасності в греко-римському стилі Жан Беленюк впевнено вийшов у фінал ІІ Європейських ігор, які завершуються в Мінську (Білорусь).

У суботу, 29 червня, Жан, який бореться у ваговій категорії до 87 кг, впевнено виграв дві ранкових сутички, а увечері в півфіналі у прагматичному стилі здолав 3:1 срібного призера чемпіонату Європи-2017 Радіка Кулієва з Білорусі.

У фіналі завтра о 13:40 за київським часом Беленюк боротиметься зі своїм старим знайомим Ісламом Аббасовим. Азербайджанцеві 23 роки, він значно поступається Беленюку в техніці і намагається взяти своє з допомогою фізичної міці. При цьому бореться Аббасов доволі брудно. Такі дії Іслама сильно завели Жана під час їхнього півфіналу на чемпіонаті світу-2018. Суперники після завершення сутички тоді ледь не побилися. А в останнє Беленюк і Аббасов зустрічалися зовсім нещодавно, у фіналі цьогорічного чемпіонату Європи. Тоді Жан впевнено переміг 5:1.

Інші українські майстри греко-римської боротьби не вразили. Жора Абовян (до 60 кг) і Олексій Калиниченко (до 67 кг) сьогодні боролися в сутичках за бронзу. Але обоє програли. Жора поступився 1:3 чинному чемпіону Європи Віктору Чіобану з Молдови, а Олексій Калиниченко - 2:3 срібному призеру перших Європейських ігор Сослану Даурову із Білорусі.

Через втішний турнір ще матиме змогу пробитися у сутичку за бронзу Микола Кучмій (до 130 кг). Завтра вранці він зустрінеться з поляком Рафалом Пловцем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: