Про коронавірус не чули: Кабмін виділив 1,4 мільярда гривень на підготовку до Олімпіади-2020

Про коронавірус не чули: Кабмін виділив 1,4 мільярда гривень на підготовку до Олімпіади-2020
Україна вдає, що все гаразд і можна думати апро повноцінну підготовку до Олімпіади
Medium

У той час, як олімпійські комітети різних країн виступають за скасування Ігор, ми продовжуємо готуватися

Для того, щоб українські олімпійці та паралімпійці 2020 року гідно представили Україну на зимових Юнацьких Олімпійських іграх та літніх Олімпійських і Паралімпійських іграх, уряд виділив 1,4 мільярда гривень.

«2020 року українські спортсмени візьмуть участь в зимових Юнацьких Олімпійських іграх (Лозанна, Швейцарія) та в літніх Олімпійських і Паралімпійських іграх (Токіо, Японія). Для того, щоб наші олімпійці та паралімпійці гідно представили Україну, уряд виділив 1,4 млрд грн на підготовку та участь спортсменів у змаганнях», - йдеться у заяві Мінфіну.

Зауважимо, що в той час, як український Кабмін виділяє гроші на підготовку, олімпійські комітети Норвегії, США і Словенії виступили з заявами до Міжнародного олімпійського комітету з закликом перенести Ігри в Токіо на той строк, поки ситуація з пандемією буде під контролем. Національний олімпійський комітет України натомість мовчить.

minfin0Інфографіка від Мінфіну

Також у  Міністерстві фінансів зазначили, що видатки державного бюджету на розвиток вітчизняного спорту 2020 року зростуть на 50% (1,8 млрд грн) і становитимуть 5,4 млрд грн.

Для порівняння: видатки держбюджету на спорт 2019 року становили 3,6 млрд грн, з яких на розвиток олімпійських і неолімпійських видів спорту було виділено 1,9 млрд грн, а 200,7 млн грн було виділено на Експеримент, запроваджений за ініціативи спортивних федерацій.

Експеримент передбачає, що національні спортивні федерації з окремих олімпійських видів спорту самостійно проводять всі організаційні заходи щодо спортивних заходів, виходячи з необхідності покриття всіх ризиків власним коштом. Таким чином, федерації особисто несуть відповідальність за всі свої витрати і зобов’язання. В такій самостійності є певні переваги, оскільки це дає можливість федераціям миттєво реагувати на виникнення будь-яких фінансових ризиків, бути незалежними у прийнятті рішень і закривати проблемні питання, у т.ч. й покриття касових розривів, у найшвидший спосіб та найкоротший термін.

Експеримент проводиться з жовтня 2015 по 31 грудня 2020 року. 2019 року в межах Експерименту кошти у розмірі 200,7 млн грн були виділені 6 федераціям (легка атлетика, реґбі, стрибки у воду, баскетбол, хокей з шайбою, бокс).

Організаційно-фінансові питання решти видів спорту вирішують і забезпечують структурні підрозділи Міністерства культури, молоді та спорту України, що потребує більш тривалого часу та залучення більшої кількості управлінців і зусиль для врегулювання необхідних питань. Станом на 24 грудня 2019 року Міністерство фінансів на 100% виконало свої зобов’язання і перерахувало всю суму коштів для забезпечення підготовки українських спортсменів у спортивних заходах 2020 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: