Серед обміняних полонених є 23-річний ультрас луганської «Зорі»

Серед обміняних полонених є 23-річний ультрас луганської «Зорі»
Акції на підтримку Сергія Русинова проводили різні фанатські рухи України
Фото - Ultras.org.ua

Сергій Русинов просидів «на підвалі» два роки

Між Україною та представниками незаконних збройних формувань на Донбасі відбувся обмін полоненими.

Недалеко від окупованої Горлівки на пропускному пункті «Майорск» бойовики з Донецька передали Україні дев'ять заручників, а Луганськ у районі міста Щастя звільнив ще 11. На територію ОРДЛО поїхали 17 засуджених за тероризм та державну зраду.

Серед 20-ти звільнених Україною громадян, які утримувалися в полоні на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей є ім’я фаната луганської «Зорі» Сергія Русинова, який потрапив у полон ще в серпні 2018 року за пости у соцмережах.

Ультрас багатьох команд активно підтримували хлопця у соцмережах та привертали увагу суспільства відповідними банерами, які вивішували на матчах. Сергій тепер на волі, тож все було не даремно.

Сергієві Русинову - 23 роки, він студент Луганського коледжу культури та мистецтв.

rusinovСергій Русинов

«Русинов в інтернеті нібито знайшов сторінку «Айдару» та почав переписуватися, навіть хотів долучитися. Але зрештою виявилося, що сторінка належала бойовикам. Окрім того, Русинов писав проукраїнські пости у соцмережах», – цитує «Українська правда» одного з колишніх бранців з Луганська.

Екс-заручник також повідомляє, що у СІЗО Сергія тримали в одній камері з бойовиком з батальйону «Русь», який дуже знущався над хлопцем.

«Суд» у Луганську засудив Русинова за участь в організації, яка визнана в «ЛНР» терористичною, та за збурення ненависті або ворожнечі до п'яти років і шести місяців позбавлення волі. Останні місяці він перебував на території Слов'яносербської виправної колонії №60, що у селі Лозовське Луганської області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: