Український легіонер у Білорусі: Ніяких запобіжних заходів нема

Український легіонер у Білорусі: Ніяких запобіжних заходів нема
Футбол у час пандемії

Поки весь світ стаждає, футболіст Дмитро Рижук розповів про безтурботну атмосферу у Білорусі

Гравець ФК «Мінськ» повідомив, що ніяких карантинних заходів ні клуб, ні організатори першості Білорусі не проводять. Матчі відбуваються за присутності глядачів - на поєдинках нема ніяких запобіжних заходів.

«Нічого такого немає. Все проходить в звичайному штатному режимі. Шолом на голову не одягнеш ж, і в масці грати не будеш», - жартівливо відповів Рижук на питання українського журналіста про заходи безпеки на стадіоні та у клубі».

При цьому гравець обізнаний з ситуацією в Україні та світі, де вирує пандемія й вмирають люди: «Люди живуть звичайним життям без будь-яких обмежень. Мені трохи дивно подібне, особливо після спілкування з рідними, які розповідають що відбувається в Києві. Ці порожні полиці супермаркетів і аптек, великі обмеження в пересуванні і т.д. Тут все інакше».

Втім, замислюватись глибоко Рижук не бажає й воліє перекласти відповідальність на керівництво: «Чесно, в першу чергу, всі футболісти під час матчів думають про гру, а не про загрози. Не думаю, що футболісти «Аталанти» і «Валенсії» замислювалися про небезпеку, коли проводили матч Ліги чемпіонів. Вони виходили на поле і робили свою роботу. Відмова від уболівальників - це прерогатива вищого керівництва ліги. Якщо вони дали дозвіл на проведення поєдинків з глядачами, значить, впевнені в тому, що нікому це не зашкодить. Лише час покаже, наскільки цей крок був виправданий».

Нагадаємо, що Білорусь - єдина держава, яка не скасувала спортивні змагання й ігнрує карантинні заходи. Деякий час приклад країни Лукашенка намагалась наслідувати Туреччина, яка не відміняла матчі, але здоровий глуз врешті переміг. Щоправда, це сталося вже після того, як репатації країни та її футболу було завдано удару.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: