16 померлих, порожні вулиці і відсутність паніки: волейболіст Плотницький показав карантин в італійській Перуджі

16 померлих, порожні вулиці і відсутність паніки: волейболіст Плотницький показав карантин в італійській Перуджі
Олег Плотницький проводив вельми успішний сезон
Фейсбук Олега Плотницького

Наш спортовець теж перебуває на вимушеному карантині і в невизначеності

Капітан збірної України з волейболу Олег Плотницький, який виступає в складі італійської «Перуджі», поділився з «Главкомом» враженнями від пов’язаного з пандемією коронавірусу карантину в однойменному місті в провінції Умбрія.

Нагадаємо, що кілька днів тому Олег сколихнув українську спортивну (та й не лише) спільноту емоційною заявою, яка стосувалася небажання притримуватися карантину. «Невже треба дочекатися, щоб в Україні як у Італії за добу вмирало 400-500 людей?», - обурювався волейболіст, коментуючи те, що він бачив через соцмережі на Батьківщині і що чув зі спілкування з рідними вже після оголошення обмежень.

«Відбувається те саме, що було в Італії, - каже нам Плотницький. – Люди не слухають, що треба поберегтися, посидіти вдома, а відпочивають у парках, живуть звичним життям. І це страшно. Бо в Італії ситуація кращою не стає , а коли розумієш, яка різниця між нашою і італійською медициною, то хочеться, щоб люди швидше дослухалися до правил карантину. А ми думаємо що два по 50 вип’ємо і будемо здорові».

Муніципалітет Перуджа входить до складу регіону Умбрія, в якому вражених коронавірусом знайшли майже останніми в Італії. Станом на сьогодні інфікованим вважається 521 умбрієць, з них померло 16, а видужало наразі лише п’ятеро (загальна кількість населення – 892 тисячі).

За словами Плотницького, італійці почали усвідомлювати серйозність проблеми лише після того, як почали шпиталізувати їх рідних чи сусідів. «До того сиділи в ресторанах, гуляли, - каже. – Зараз вдягають маски, притримуються в супермаркетах двометрової дистанції. Але паніки немає. Все спокійно».

Свої слова Олег підсилив зробленими сьогодні, 23 березня, світлинами. Каже, що зазвичай ці місця в Перуджі були найлюдянішими.

На щастя, волейбольний клуб «Перуджа», як і волейбольна спільнота Італії загалом, проблем з коронавірусом наразі не мають. У регулярному чемпіонаті Серії А команда Плотницького йшла на другому місці, поступаючись лише «Чивітанові». Проте попереду був плей-оф і «Перуджа» була сповненою сподівань відстояти чемпіонське звання. Крім того, команда, яку очолює Вітал Гейнен, обіграла в чвертьфіналі Ліги чемпіонів російський «Факел» і мала зіграти у півфіналі. Плотницький у матчах із росіянами був одним із найкращих на майданчику.

«Наразі ми перебуваємо в невизначеності, - каже Олег. – Сидимо вдома, підтримуємо форму хто як може. Хтось взяв із залу м’ячі, хтось гантелі. У мене теж є м’яч і невелика штанга. Нам обіцяють, що сезон ще, можливо, відновлять. Але невідомо, в якому форматі. Власне, також поки не знаємо, що будемо отримувати в разі, якщо сезон завершать».

Звісно, Олег Плотницький, для якого то був дуже успішний сезон, шкодує, що дограти змагального року не вдається. Коли гравець переходив у «Перуджу», він розраховував, що зможе поповнити колекцію титулів. Наразі з новою командою вдалося виграти Суперкубок Італії. Втім, попри всі незручності волейболіст переконаний, що карантин і призупинення змагань були єдиним виходом із ситуації.

«Людське життя важливіше за будь-які титули, звання і гроші, - підсумовує Олег. – Знаєте. Мене сильно здивувало, коли під моїм повідомленням десятки українців писали обурливі коментарі, а іноді просто образи. Люди кажуть, що не мають роботи і їх начебто й можна зрозуміти. Але невже вони не збагнуть, що без життя гроші їм будуть непотрібні?»

Іван Вербицький, «Главком»

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: