Електромобілі Tesla дорожчають. Маск пояснив чому

Електромобілі Tesla дорожчають. Маск пояснив чому
Tesla Model S
Фото з відкритих джерел

Ілон Маск пояснив, чому автомобілі електромобілі Tesla дорожчають

Зростання цін на електромобілі Tesla Model 3 і Model Y, що спостерігається останні кілька місяців, прокоментував глава компанії Ілон Маск. Подорожчання він пояснив «глобальним ціновим тиском в ланцюжку поставок» і «нестачею сировини» для виготовлення необхідної продукції.

Іншими словами, виною всьому поточний напівпровідниковий криза.

За словами Ілона Маска, найбільш гостро в автомобільній індустрії зараз стоїть проблема нестачі «мікроконтролерів». І хоча гендиректор Tesla заявив, що «ніколи не бачив нічого подібного», він також додав, що вважає вкрай малоймовірним збереження дефіциту в довгостроковій перспективі.

«Побоювання, що запаси продукції вичерпаються, стимулюють будь-яку компанію замовляти більше про запас - це як брак туалетного паперу, але в більших масштабах». – вважає Маск,

Раніше бізнесмен запевняв, що Tesla має всі можливості, щоб пережити глобальну нестачу мікросхем, «надзвичайно швидко перейшовши на нові мікроконтролери».

В свою чергу експерти прогнозують, що нові автомобілі найближчим часом будуть дорожчати. Чому так відбуватиметься – дивіться за цим посиланням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: