Компанія BMW розробила електрокар з відходів (відео)

Компанія BMW розробила електрокар з відходів (відео)
BMW розробила округлий електрокар преміум-класу i Vision Circular
Фото: BMW

Вихід автомобіля планується в 2040 році

Автоконцерн BMW розробив екологічний електрокар преміум–класу i Vision Circular, повідомляється на офіційному сайті компанії.

Машина буде повністю зроблена з перероблених матеріалів, в тому числі числі твердотільна батарея. Вихід автомобіля планується в 2040 році.

Серед інших особливостей – округла форма і відмова від фарб, шкіри та хрому заради зниження впливу на навколишнє середовище. Назва моделі нанесена на кузов лазером.

Також при складанні автомобіля було вирішено відмовитися від клейових з'єднань на користь шнурів, кнопок, застібок – такий принцип в компанії називають «радісне злиття» (joyful fusion). Завдяки цьому при заміні багатьох складових частин знадобиться лише один інструмент. Для зниження відходів виробництва, всі деталі виготовлять з точними розмірами на 3D-принтері.

Корпус автомобіля зроблений з відходів – переробленого алюмінію, шини – з екологічно чистого каучуку. Приладова панель являє собою кришталевий корпус в дерев'яному обрамленні, вся інформація з якої відображається по всій ширині нижньої частини лобового скла.

«BMW – лідер в області ефективного використання ресурсів при виробництві. Ми прагнемо поширити це вміння на всі етапи життєвого циклу автомобіля», – заявив голова ради директорів компанії Олівер Ціпсе.

За його словами, нинішня ситуація на ринку показала, що будь-яка компанія може зіткнутися з нестачею матеріалів для виробництва автомобілів. Швидше за все, Ціпсе має на увазі дефіцит комп'ютерних чіпів, через якого найбільші автовиробники зупиняють виробництво.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: