Ринок нових авто в Україні на грані кризи: склади порожні

Ринок нових авто в Україні на грані кризи: склади порожні
Україна може лишитися без нових автомобілів
Фото: Glvcom.ua

За даними із декількох джерел, в Україні на складах автомобільних дилерів майже не лишилося запасів. Вже у жовтні автосалони можуть спорожніти

Україна ризикує лишитися без нових автомобілів. Про це свідчать дані одразу з декількох джерел. Так, днями генеральний директор лізингової компанії OTP Leasing Андрій Павлушин повідомив, що у країні важко знайти вільну машину. Склади дилерів майже порожні.

«На цьому тижні шукали клієнту просто недорогий седан: Skoda, Toyota чи Nissan. Знайшли аж дві вільні машини на весь Київ. Пишуть, що дефіцит може тривати роками і машини дорожчають. Якщо зібралися продати стару машину: не поспішайте скидати ціну», – написав Павлушин у себе в Facebook 26 вересня.

Слова топменеджера підтверджує і дослідження Auto-Consulting. За даними видання, в Україні вже дуже важко знайти популярні моделі. Так, наприклад, є проблеми з тим, щоб купити такі автомобілі як Renault Duster, Suzuki Vitar, Skoda Octavia та Toyota RAV4.

Більшість виробників припинила приймати замовлення нових машин у виробництво. І нові поставки очікують не раніше початку 2022 року. Цього ж року дилери прогнозують лише невеликі поставки зі старих запасів. Але за ці машини серед автосалонів іде справжня боротьба.

Проблема з поставками автомобілів до України пов’язана з глобальним дефіцитом комплектуючих. За підрахунками експертів, цього року світові автомобільні виробники через проблеми з виробництвом втратять більше $200 млрд.

Для України ж це означає, що цього та наступного року будуть проблеми з купівлею нових автомобілів. До того ж, як нові, так і старі машини будуть постійно дорожчати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: