В Україні продають «євробляхи» за підробленими документами

В Україні продають «євробляхи» за підробленими документами

Автомобілі на європейських номерах продають з липовими документами

Фото: «Главком»

Злодії підробляють технічні паспорти для автомобілів на шведських та латвійських номерах

В Україні суттєво збільшилися випадки підробки документів на автомобілі з європейською реєстрацією. Шахраї дурять зі шведськими, польськими та латвійськими техпаспортами.

Про це розповіли в організації «АвтоЄвроСила». Так, за їхніми словами, останнім часом шахраї виготовляють фіктивні техпаспорти для машин, які ввозять на територію України зі Швеції, Польщі та Латвії.

Як зазначається, автовласники нерідко самі не знають, як повинні виглядати справжні шведські документи.

«Шахраї масово виготовляють техпаспорта-підробки у вигляді пластикових карток. Більшою мірою, це крадені автомобілі литовської, польської реєстрацій, а іноді – і авто української реєстрації», – йдеться в повідомленні.

Водночас в організації уточнили, що оригінальний шведський техпаспорт повинен бути паперовим, формату А4, блакитного і білого кольорів.

Що стосується авто з Латвії, то в організації відзначили, що офіційний латвійський техпаспорт має ламіновану картку. Під час зняття з обліку авто частина документа відрізається, і його можна розгорнути в вигляді книги. Саме в відкриту частину департамент з безпеки руху цієї країни ставить штамп про імпорт і дату.

Громадяни, які розмитнюють автомобіль за підробленими документами, можуть позбутися транспортного засобу і отримати величезний штраф.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: