В Україну йде китайський автопром. Анонсовано перше виробництво (відео)

В Україну йде китайський автопром. Анонсовано перше виробництво (відео)
В Україні збиратимуть китайські автобуси
Фото з відкритих джерел

В Україні почнуть збирати китайські автобуси на електричній тязі. Анонсовано відкриття першого виробництва

Китайці зацікавилися виробництвом автомобільного транспорту в Україні. Щоправда, йдеться не про легковики. Китай хоче збирати в Україні автобуси. Причому вони будуть на електричній тязі.

Українським ринком зацікавилася китайська Zonson Smart Auto Corporation. Компанія має набір збирати в Україні Granton GTZ6129BEVR. Про це повідомляє асоціація «Укравтопром» з посиланням на Олега Міщенка, генерального директора компанії «Бас Мотор». Остання є офіційним представником китайських автобусів в Україні.

Granton GTZ6129BEVR – це електричний автобус довжиною 12 метрів. Запас ходу електробуса – 250 кілометрів. Щоправда, не повідомляється, за яким циклом робилися виміри.

Автобус може перевозити до 80 пасажирів.

Представники виробника запевняють, що електробус уже пройшов сертифікацію в Європі. А в Україні перший екземпляр з’явиться у грудні 2021 року.

Китай – не перша країна, яка зацікавилася виробництвом автобусів в Україні. Інвестувати в український автопром також планує Туреччина.

Про виробництво турецьких автобусів в Україні заговорили ще навесні 2021 року. Тоді секретар Харківської міської ради Ігор Терехов повідомляв, що протягом декількох років Харків планує закупити близько 500 автобусів турецького виробництва. З них 150 автобусів закуплять у Туреччині. А решту машин будуть збирати у Харкові. Йшлося про автобуси турецької Karsan.

Також турки почали цікавитися виробництвом в Україні автобусів на електричній тязі. Жвавий інтерес до українського ринку проявляє Otokoc, яка вже має українське представництво – «Отокоч Україна».

Детально про плани турецьких компаній в Україні «Главком» розповідав у матеріалі за цим посиланням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: