Чому небезпечно купувати техніку з вітрини

Чому небезпечно купувати техніку з вітрини

На вітринному ноутбуку Asus в мережі Moyo майнили криптовалюту

Ви ризикуєте отримати девайс зі значним «пробігом»

Магазини техніки дуже часто продають товари з вітрини зі знижкою. Звісно, що це непогана нагода зекономити. Але є й інша сторона медалі – співробітники можуть навантажувати «вітринну» техніку специфічними задачами. Як результат, девайс «вбивається», хоча формально лишається новим.

Щоб було зрозуміліше, про що мова, наведемо конкретний приклад. Історія ця сталася в одному з київських магазинів мережі Moyo, який знаходиться в торгівельному центрі Dream Town. Працівники цього магазину використовували вітринні ноутбуки Asus задля того, щоб майнити криптовалюти.

Історія набула розголосу завдяки повідомленню у Facebook Маргарити Назаренко. Дівчина написала, що коли доторкнулася до ноутбука, то майже обпеклася. Комп’ютер був сильно перегрітий, хоча всього лише програвав промовідео.

«Ми згорнули відео на ноуті і ми побачили, що була відкрита командна панель. Виявилось, що на тестовому ноуті запущено майнінг ethereum (блокчейн валюта, - ред.). І саме тому ноут так сильно гріється», – розповіла дівчина.

Пара перевірила ще кілька ігрових ноутбуків, і на них теж був запущений майнінг.

Для покупця такого ноутбуку головна проблема полягає в тому, що він отримає вже «вбитий» товар. Справа в тому, що майнінг вбиває відеокарту, буквально випалюючи її елементи живлення. В результаті виходить з ладу пам'ять і ламається чіп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: