Коронавірус «вбиває» ринок смартфонів

Коронавірус «вбиває» ринок смартфонів
Смартфони

Світові поставки смартфонів впали на 38%

У лютому 2020 року через стрімке поширення COVID-19 ринок смартфонів відчув найбільше падіння за всю свою історію. І очікувати, що у березні ситуація покращиться, теж не варто, пише 24tv.ua.

Зокрема, поставки смартфонів у світі впали на 38%, якщо порівнювати з показниками лютого 2019 року.

Якщо говорити у кількісному еквіваленті, то це на 37,4 мільйони одиниць менше, ніж було торік. У лютому 2020 року продажі склали 61,8 мільйонів одиниць. Це найбільше падіння ринку за всю його історію.

Як стверджують експерти, падіння продажів спостерігається у всіх категоріях смартфонів. При цьому падіння продажів почалося з Азії. Адже через жорсткі обмежувальні засоби користувачі навіть фізично не могли купити новий девайс, адже більшість магазинів із технікою просто не працювати.

Як відомо, Китай є одним із найбільших ринків для багатьох виробників смартфонів.

Прогнози експертів невтішні. Хоч ситуація в Китаї покращується, та продажі смартфонів залишатимуться на дуже низькому рівні. Одна з причин - поширення коронавірусу в Європу, Північну Америку та інші регіони.

Тим часом, представники компаній-виробників в Україні теж визнають, що коронавірус став дуже несподіваним явищем, до якого багато компаній були не готові.

Маркетинг-директор Vivo в Україні Чженьпен Ван розповів, що багато брендів вже зіткнулися з ризиком нестачі смартфонів. Що стосується вартості смартфонів, то фахівець визнає, що ситуація з коронавірусом має певний вплив на ціноутворення пристроїв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: